Sevgiliye Pratik El Emeği Hediyeler

sevgiliye el yapımı hediyeler
Kendin yap sevgiliye pratik el emeği hediyeler sevgilisine el yapımı manevi değeri olan ve baktıkça içini ısıtacak hediyeler yapmak isteyen kişiler içindir. Çok sayıda kendin yap hediye fikri bulunmaktadır. Küpe, kolye gibi aksesuarlar, vazo ya da dekoratif yastık kılıfları gibi ev aksesuarları, kişisel bakım ürünleri gibi pek çok şeyi evdeki imkânlarla hazırlayabilmek mümkündür. Genelde özel günler yaklaştığında hediye alışverişi yapmak oldukça zor bir hale gelir. Fakat el yapımı bir hediye fikirleri kısa sürede pratik bir şekilde hazırlanabilen pek çok fikri içerir. 

Hediyeye emek ve zaman harcamanız her zaman hediyeyi paha biçilmez yapacaktır. El yapımı hediyeler en az hazır ürünler kadar kullanışlıdır. Bununla birlikte istenilen kalitede malzeme de kullanabilirsiniz. Bu sayede piyasadaki ürünlere aşırı harcamalar yapmanız da önlenmiş olacaktır. 

Aşağıda sevgilinize hazırlayabileceğiniz el yapımı hediye fikirlerinin bir listesini hazırladık. Yaratıcılığınızı konuşturup bu listenin dışına çıkabilir ya da fikirleri geliştirebilirsiniz. Fakat fikri olmayan kişiler için bu liste fikir oluşturmak açısından da oldukça faydalı olacaktır. 

Anı Tablosu

sevgiliye el yapımı hediyeler
Fotoğraflar anıları ölümsüzleştiren harika parçalardır. Bu sebeple kendin yap sevgiliye pratik el emeği hediyeler listesinde fotoğraflar ile hazırlanabilen hediye fikirlerinden de bahsetmek gerekir. Sevgilinizle geçirdiğiniz maziye ışık tutacak somut varlıkların en başında fotoğraflar gelir. Anı tablosu da bu anılarınız ile hazırlanabilecek hem dekoratif, hem de anlamlı bir hediye olacaktır. 

Sevgilinize etkileyici ve şaşırtıcı bir el yapımı hediye vermek istiyorsanız, ahşap çerçeve ile bir albüm oluşturmak harika olacaktır. Eskitilmiş ahşap çerçeve kullanabilirsiniz. Bu çerçeve içerisine her iki yandan ipler geçirin. Daha sonra ise bu iplere yine ahşap mandallarla fotoğraflarınızı tutturun. Bu hediye karşısında sevgiliniz duygu dolu anlar yaşayacaktır. 
anı çerçevesi
Yakın bir zamana yetişmesi gereken kendin yap sevgiliye pratik el emeği hediyeler için fotoğraflar hayat kurtarıcı öneme sahiptir. Yalnız bahsedildiği gibi değil, pek çok yaratıcı fikir içerisinde fotoğrafları kullanmak mümkündür. Sevdiğiniz için bir anı köşesi, hediye kutusu içerisinde nostaljik polaroid fotoğraflar da fotoğraf fikirlerine alternatif oluşturacaktır.

Dekoratif Yastık Kılıfları

sevgiliye el yapımı hediyeler
Akşamın saatlerini en güzel şekilde geçirmemizi sağlayan eşyalar, kanepenin üzerine koyduğumuz yumuşak yastıklardır. Kadınların günümüzde özellikle indirim dönemlerinde hiç kaçırmadığı ürünlerden biri de aynı zamanda dekoratif yastık kılıflarıdır. Kendin yap sevgiliye pratik el emeği hediyeler içinde yastık kılıfı yapımı hem çok keyifli hem de çok kullanışlı bir hediye olacaktır. 

Hediye kılıfı tasarımı için düz beyaz ya da krem rengi yastık kılıflarını kullanmak daha iyi olacaktır. Yastık kılıflarını pamuklu, ipekli ya da keten şeklinde seçebilirsiniz. Seçtiğiniz bu yastık kılıflarının üzerine tekstil kalemleri ile birlikte harika tasarımlar oluşturabilirsiniz. 
sevgiliye el yapımı hediyeler
Bu noktada hazır şablonları kullanmanız daha düzgün ve doğru hatlar çizebilmenizi kolaylaştıracaktır. Kumaş boyama ile harika işler ortaya çıkarmak mümkündür. Hem de oldukça kolaydır ve yeni başlayan biri bile kolaylıkla güzel tasarımlar yapabilir. Yastık kılıfı boyandıktan sonra buharsız ütü ile ütülendiğinde, daha sonradan 60 dereceye kadar yıkansa dahi bozulmayacaktır. 

Mutlu Kavanoz

sevgiliye el yapımı hediyeler
Sevgilinize verilebilecek belki de en iyi hediye onun yanında olduğunu hissettirmenizdir. Bazen arada mesafeler dahi olsa o kendini moral olarak düşük hissettiğinde, ona moral, motivasyon vermek sevginin doğasında vardır. Bu sebeple kendin yap sevgiliye pratik el emeği hediyeler arasında sevdiğinizi mutlu edecek bir kavanoz yapımını da anlatmak gerektiğini düşündük. Bu fikir ile sevgilinizin modunu düşüren herhangi bir durum karşısında içerisinden çekeceği herhangi bir not ya da anı, onu duygulandırıp tekrar yüzünü güldürecektir. 

Bu kavanozu doldurmak için yalnızca düz yazılar değil pek çok fikir bulunmaktadır. Kendinizin ya da çocuklarınızın fotoğraflarını, gazeteden çizgi romanları, sakız falları ya da onu mutlu edecek ne olursa ekleyebilirsiniz. 

Fikir bulmakta zorlanırsanız aşağıdaki listeyi de göz önünde bulundurabilirsiniz:

** “Seni seviyorum çünkü …” yazıları,

** Çizgi romanlar,

** Eşiniz/ sevgiliniz inançlı ise ayetler,

** İlham ve motivasyon veren alıntılar,

** Ailenizi ya da sizi içeren küçük kâğıtlara basılmış fotoğraflar,

** Sevdiği diğer kişilerden notlar,

** Şakalar

** Favori anılar, tatiller, vb.

** Aşk notları

Terlik Hediye Paketi

sevgiliye el yapımı hediyeler
Kendin yap sevgiliye pratik el emeği hediyeler arasında belki de en seveceğiniz, yumuşacık bir fikir de terlik hediyesidir. Bu hediyede düşündüğünüz gibi bir terlik yapmayacaksınız. Terlik yapmanın pratik bir tarafı muhtemelen yoktur. Bu hediye fikrinde beğendiğiniz ve yeni aldığınız yumuşacık bir terliği başkasına hediye etmeden önce içlerini başka küçük hediyeler ile dolduruyorsunuz. İçlerine aşağıdaki gibi küçük hediyeler sıkıştırabilirsiniz:

** Dudak kremi

** Tırnak cilası

** Çikolata

** Rahatlatıcı bir yüz maskesi

** Sevgilinizin sevdiği bir mağazadan hediye kartı

Bu hediye ile sevgilinize hem sıcacık bir terlik hediye etmiş olmayacak, içinde çok seveceği birçok ürünü de hediye etmiş olacaksınız. Bu hediyeleri terliklerin içerisine sıkıştırdıktan sonra, en sonunda sevimli bir kurdele ile terlikleri birleştirmek güzel bir dokunuş olacaktır. 

Doğal Sabunlar

sevgiliye el yapımı hediyeler
Kendin yap sevgiliye pratik el emeği hediyeler yapmak isteyen kişiler için doğal kişisel bakım ürünleri hazırlamak harika bir seçenek olacaktır. Doğal bakım ürünlerini hem kadınlar hem erkekler oldukça severek kullanırlar. Kadınlar için kremler, maskeler, doğal yağlar yapılabilirken, erkekler için de genelde saç – sakal serumları kullanışlı olacaktır. Aşağıda doğal ve dekoratif sabun için gereken adımlardan bahsettik. 

Gerekli malzemeler ve diğer gereçler:


** 15 gr kostik soda(Tehlikeli bir maddedir cildinize temas etmemelidir. Temizlik ürünlerinin satıldığı yerlerden“sabun yapımı için” isteyip satın alabilirsiniz.)

** 120 ml zeytinyağı

** 10 ml lavanta yağı

** 30 ml saf su

** Lavanta yağı

** Eldiven

** El blenderı

** Sabunlara şekil vermek için kullanacağınız kalıplar

** Koruyucu Gözlük

** Tahta kaşık

** Tencere

** Cam kâse

En kullanışlı ve sevilen Kendin yap sevgiliye pratik el emeği hediyeler arasında bulunan bu doğal sabunlar hem cildinize hem de gözünüze hitap edecektir. Tehlikeli maddelerden dolayı açık bir ortamda hazırlamanızı tavsiye ederiz. Koruyucu gözlük ve eldiven geçirin. 

Cam kâseyi alıp içerisine sodayı koyun. Üzerine saf su koyup karıştırın. Etrafa sıçratmamaya dikkat ederken malzemeleri birbirine iyice karıştırın. Daha sonra ise boş tencere içerisinde zeytinyağını ocağa alın. 40 dereceye kadar yağı ısıttıktan sonra kostik sodalı karışımı ekleyip blender ile karıştırın. Karışım jel bir kıvam alacaktır. Bu jel kıvamı aldığında içine lavanta yağı ve kuru lavanta çiçeğini ekleyin. Kalıplara dökmeden önce biraz lavanta çiçeğini bu kalıplara ekleyin ve karışımı kalıplara aktarın. Son olarak üzerine de lavanta çiçekleri ekleyebilirsiniz. 

Hiç hareket ettirmeden bir gün boyunca bekletin ve nemsiz bir ortamda bir ile iki ay bu şekilde muhafaza etmeniz iyi olacaktır. Kendin yap sevgiliye pratik el emeği hediyeler arasında harika bir alternatif olan doğal sabunlun tarifini, lavanta yağı ve lavanta yaprakları ile verdik fakat bu tarifi istenilen malzemeler ile uygulayabilirsiniz. 

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski