Evde Çim Adamı Yapımı

ÇİM ADAM NASIL YAPILIR
Her çocuğun mutlaka büyürken yaşaması gereken bir deneyim olan çim büyütme yapılan çim adamlar da dekorasyonda oldukça etkileyici sonuçların alınmasını sağlıyor. Birbirinden komik tasarımlara sahip olarak yapılan çim adamlar sayesinde hem yaşam alanları dekorasyon konusunda farklı tasarımlara kavuşuyor hem de daha fazla bitkinin yaşam alanlarında bulunması sağlanıyor. İnternet bu alanda sayısız örneğe ev sahipliği yaparken bu sayede evde çim adam yapımı ile sizde eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Peki, evde çim adam nasıl yapılır?


Evde Kolay Çim Adam Yapımı Nasıl Olur?

el yapımı çim adam
Özellikle de çiçekçilerde ve okullara yakın bölgelerde bulunan kırtasiyelerde çok çeşitli çim adamlar satılmaktadır. Son derece muzip şekillerde hazırlanarak satılan bu çim adamlar oldukça yüksek fiyatlara satılırken yine bunları hazır almak yerine kendinizin hazırlaması çim adamınızı sizin için çok daha anlamlı bir hale getirecektir. Çocuğu olan aileler için çim adam yapmak aynı zamanda eğlenceli bir aktivite yaparak ailece zaman geçirmelerini sağlayacağı için oldukça fayda sağlayacaktır. Bunun için gereken malzemelerin son derece kolay temin edilmesi ve yapım aşamasında da yoğun bir el becerisi gerektirmemesi bunu tüm aile beraber yapabileceği bir aktiviteye çevirmektedir. 

Çim Adam Yapımı İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

çim adam malzemeleri
Evde çocuklarınızla beraber zaman geçirmek ya da kendinize dekoratif bir süs hazırlamak isterseniz çim adam yapmak tam size göre demektir. Bunun için son derece az malzeme gerekmesi de bu hobiyi herkes için yapılabilir hale getirmektedir. Çim adam için gerekli malzemeler;

• İnce kadın çorabı (ten çorabı, naylon çorap),
• İçerisindeki büyük parçalar elenen ince talaş tozu, 
• Çim tohumu, 
• Süslemek için iplik, kurdele, boncuk, hareketli göz ya da düğme gibi malzemeler.
• Altına böyle bir bölüm yapmak isterseniz çim adamın kafasını oturtmak için karton bardak ve bu bardağı süslemek için renkli el işi kâğıtları ya da simli eva kağıdı gibi farklı materyaller, süslemede kullanabileceğiniz çıkartmalar, 
• Sulamak için su. 

Çim Adam Nasıl Yapılır?

Adım Adım Çim Adam Yapımı
ADIM - 1 ) Çim adam yapmaya başlamak için ilk olarak kapalı olan ayakucundan yukarıya doğru 20 cm yer kalacak şekilde kesilir. Yâda ucu kapalı olan bir çorap yoksa 20 santim çorap kesip alt kısmını dikerek kapatın. 

ADIM - 2 ) Ardından evde çim adımı yapımı için ikinci aşamaya geçin ve içerisini tamamen talaş ile doldurmaya başlayın. Kapalı olan kısma doldurmadan önce bir miktar çim tohumuyla talaşı karıştırarak ilk önce onları dip kısmına yerleştirin. Ardından kalan bölümü talaş ile doldurun. 

ADIM - 3 ) Tüm talaşı doldurduktan sonra alt kısmını bağlayarak kapatın ve sıkıca bir düğüm atın. 

ADIM - 4 ) Çim adamın burnunu yapmak için merkezde bir nokta belirleyin ve elinizle bir miktar talaşı sıkarak etrafını görünmeyecek inceliğe sahip olan bir iple sabitleyerek burun şeklini verin. 

ADIM - 5 ) Kulak bölümü için de yine aynı şekilde önce elinizle kulak şekli verip ardından iple bu şekli sabitleyin. Ardından süsleme işlemine geçin ve elinizde bulunan malzemeleri kullanarak süslemeye geçin. Süsleme aşamasında yapabilecekleriniz tamamen sizin hayal gücünüze kalmış durumda. Yapmış olduğunuz çalışmanızın kulaklarına küpe yaparak dilerseniz çim kadına dönüştürebilir, altına karton bardak koyup bunu süsleyerek sevimli bir çim ailesi oluşturabilirsiniz. 

Çim Adama Nasıl Bakılmalı?

Yapmış olduğunuz çim adamın uzun ömürlü olmasını sağlamak adına mutlaka bakımına da dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle çim adamın ilk yapım aşamasında çimleri eşit miktarda yaydığınızdan emin olun ve bu işlemi dikkatli bir şekilde yapın. Çim adam yapmak özen gösterilmesi gereken bir iştir bunu unutmayın. Çim adamınızı tamamlayıp bitirdikten sonra sabah ve akşamları birer defa olmak üzere günde 2 kere sulanması yeterli olacaktır. 
el yapımı çim adam
fiyat
Çimler çıkmaya başladıktan sonra çimlerin bakımı da büyük önem taşımaktadır. Çimlerin fazla uzaması durumunda çimlerde sararma başlayacağı için mutlaka düzenli aralıklarla çimlerin kısaltılması gerekir. Bunu yaparken çimleri çok fazla kısaltmamaya da dikkat edin. Çimlerin çok fazla kesilmesi de aynı şekilde çimlerin sararmasına neden olacağı için çok fazla kısaltmayın. Çimleri kesmek için temiz bir makas kullanabilirsiniz. Çimlerinizin renklerinin canlı yeşil olmasını sağlamak için özellikle de sabahları güneş alan bir yere konulması önemlidir. Yine havanın çok sıcak ya da çok soğuk olduğu günlerde de çim adamınızı kesinlikle dışarıda bırakmayın. 

Farklı Çim Adamlar Yapabilirsiniz!

el yapımı çim adam
Sıradan çim adamlar yapmak istemiyor ve farklı tasarımlara imza atmak istiyorsanız değişik denemelerde de bulunabilirsiniz. Örneğin tırtıl çim adam yapabilirsiniz. Peki, tırtıl çim adam nasıl yapılır? Bunun için yukarıda yazan adımları birebir takip etmeniz yeterli olacaktır. Sadece bu noktada dikkat etmeniz gereken tek nokta daha uzun bir ince çorap kullanmanız ve şeklini tırtıla benzeyecek şekilde vermeniz olacaktır. Bu noktada dikkatli olmanız gereken en önemli nokta kesinlikle çimleri üst kısma gelecek şekilde yerleştirmek olmalıdır. 

Çimlerin alt kısımdan çıkmaları kötü bir görüntü oluşturacağı için çimleri yerleştirirken özen göstermeniz ve bunları özenli bir şekilde yapmanız gerekir. Süsleme konusunda da resimde olduğu gibi renkli ipler kullanmanız ve renkli süslemeler yapmanız ortaya çok daha hoş bir görüntünün çıkmasını sağlayacaktır. Uzun bir çorabın içerisine talaş ve çim tohumlarını yerleştirdikten sonra renkli iplerle sıkarak tırtıl şeklini verebilir, kafa bölümünü renkli antenler ve oynar gözlerle süsleyebilirsiniz. 

Çılgın Tasarımlara İmza Atın!

Tasarım konusunda kendinizin önündeki tek engel yine sizsiniz bunu unutmayın. Evde çim adamı yapımı için mutlaka özgün fikirler edinmeniz de zorunlu değildir. Bunun için internetten yabancı sitelerde dâhil olmak üzere araştırmalarda bulunabilir, farklı tasarımlara kendi görüşlerinizi de katarak ortaya değişik tasarımlar çıkarabilirsiniz.

Örneğin aşağıda yer alan uzaylı çim adam son derece değişik bir fikir olarak öne çıkarken evde çocuklarınızla yapmanız durumunda onların da eğlenceli zamanlar geçirmenizi sağlayacaktır. Bu çim adamdan yapmak için yine çorap, talaş ve çim tohumlarını kullanıp biraz daha yayvan bir çim adam yapmanız, bu çim adamı alüminyum folyo ile sardığınız bir kabın içine yerleştirmeniz yeterlidir. Ardından uzaylı izlenimi vermek için birden fazla hareketli gözü ön kısma yapıştırmanız ve farklı dokunuşlarda bulunmanız yeterli olacaktır. 

Kendinize Güveniyorsanız İddialı Tasarımlara İmza Atın 

evde çim adam yapımı
El işi konusunda olan yeteneğinize güveniyorsanız çim adam yapmak için değişik hayvan figürleri de kullanabilirsiniz. Bu alanda kullanabileceğiniz çok sayıda fikir bulunmakta olup burada önemli olan öncelikle en basitinden başlayarak kendinizi kademe kademe geliştirmek olmalıdır. Yapmış olduğunuz bu çim adamları kendiniz kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda sevdiklerinize de hediye edebilir, onların evinde ve çalışma alanlarında baktıkları her an sizi hatırlatacak küçük dokunuşlara imza atabilirsiniz. Yapmış olduğunuz farklı tasarımlar çok daha fazla beğeni kazanacağı için hediye edeceğiniz çim adamlar için daha özgün tasarımlara imza atmaya çalışabilir, yapacağınız tasarımlarla herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Kinder yumurta kaplarını, boşalan pet şişeleri, karton bardakları dahi çim adam yapmakta kullanabilir, bulduğunuz her türlü süsleme malzemesini kullanabilirsiniz. 

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski