Sevgiliye Yapılacak El Yapımı Hediyeler

Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz! Söz konusu hediye olunca en çok duyduğumuz sözlerden biridir bu. Hediye olarak düşünülen, alınan her hediye kıymetlidir ancak bazı hediyeler vardır ki değeri para ile ölçülemez. Yıllarca korunur, saklanır ve unutulmaz… El yapımı hediyeler işte bu tarz hediye gurubuna girer. Özelikle sevgiliye hediye olarak verilmek üzere hazırlanmış bir hediye kesinlikle hazır satın alınmış bir hediyeden kat be kat çok daha değerli olabilir. Tabii ki satın alınan bir hediyenin anlamını küçültmek amacında değiliz ancak üzerinde düşünülmüş emek harcanmış uğraş verilmiş bir hediye elbette çok daha romantik ve anlamlı bir hediye olacaktır. Sevgiliye elde hazırlanmış bir hediyenin değerini kimse küçük göremez ancak tabi emek vererek ortaya bir şeyler çıkarmakta biraz zaman ve bazen de yetenek ister. Eğer sizin de birazcık yeteneğiniz ve zamanınız varsa gelin bu sevgililer gününde sevgili için el yapımı hediyeler hazırlayalım. Sizler için birçok El yapımı hediyeleri derledik. Zevkinize ve becerinize en uygun olanı veya hadi biraz abartalım hediyeleri yaklaşan sevgililer günü için hazırlayın. Gözünüz hemen korkmasın öyle. Birçoğunun yapımı oldukça kolay. Resimleri ve anlatımlarımızı takip ettiğinizde sizde çok kolay bir şekilde Evde el yapımı hediyeler hazırlayabileceksiniz. Hadi derin bir nefes ve birazda cesaretle var mısınız el yapımı hediyeler hazırlamaya?

Selvi boylum al yazmalım filminde aşk üzerinde birçok güzel söz var ama galiba en çarpıcı olan söz o meşhur sözdü. Sevgi neydi? Sevgi EMEK’ti. Evet, AŞK emek ister. Söz konusu sevgili olunca akan sular durur. Eğer sizde biricik sevgiliniz için hiç unutamayacağı ve her zaman kalbinde taşıyacağı bir sevgililer günü hediyesi hazırlamak istiyorsanız tembellik etmek yok! Sevgiliye hediye hazırlayacağız. Eğer daha önce sevgilinize el yapımı bir hediye vermediyseniz el yapımı bir hediyenin gücünü bilmiyorsunuzdur. Bu gücü test etmeye ne dersiniz? Deminden beri sizi harekete geçirmeye çalışıyoruz, hadi sizde biraz gayret gösterin:) Sevgiliye, bu sevgililer gününde el emeği göz nuru romantik birçok “El Yapımı Hediye” hazırlayalım. Sizler için derlediğimiz el yapımı hediye seçeneklerinden bazıları bazılarınız için çok basit görünebilir. Ancak hepsi tamamen sevgililer gününe özel ve sevgililer gününe anlam kazandırmak için tasarlanan sürprizler. İçlerinde sizler için kolay veya uygun olanlarından seçerek yapmaya başlayabilirisiniz. Evet, lafı çok uzattık hemen başlıyoruz.

1-) El Yapımı Kumaş Kalplerden Saksı

El Yapımı Kumaş Kalplerden Saksı
Bu projeyi yapmak için gereken malzemeleri sıralayalım; 

* Saksı
* Silikon tabancası ve silikon
* Yeşil keçe kumaş
* Mukavva veya karton
* Makas
* Kurdele


Listemizin ilk sırasında aşkın simgesi olarak bütün dünyada kabul görmüş kalp şekillerden oluşturulmuş saksımız yer alıyor. Süprizimin adı “Kumaş kalplerden oluşturulmuş saksı” Bu sürprizi nasıl hazırlayacağını merak edenler için hemen yazalım. Önce Zevkinize ve bütçenize uygun olarak saksı veya saksılar temin edinerek işe başlıyoruz. Daha sonra ise sakısının içine


(büyüklüğü tamamen size kalmış) mukavva veya kartondan kesilmiş kalp şekiller oluşturuyoruz. Kalp şekillerin üzerini renkli (tercihen kırmızı ve tonları daha makbul geçer) kumaş veya desenli kâğıtlar yapıştırın. Bu işlemde tamamlandıktan sonra sıra kalp figürlerinin sopa üzerine silikon tabancası ile yapıştırmaya geldi. İnce sopaları da dal biçiminde görünsün diye yeşil renk elektrik bandı ile etrafını sarıyoruz. Dalların üzerindeki yeşil yaparak kısımlarında keçe kumaşla yapıyoruz. Bu işlemler tamamlandıktan sonra sopaları saksı içine yerleştirip üzerini kapatıyoruz. Bütün işlemler tamamlandıktan sonra işte karşınızda sevgililer günü saksımız! Hiç bir hediye güzel yaşanmışlıkları hatırlatan fotoğraflar kadar etki bırakamaz. Sizde bu düşüncemize katılıyorsanız hadi bakalım o güzel fotoğrafları ortaya çıkarma zamanı geldi.

2-) Kalp Şekilli Fotoğraf Albümü

Sevgiliye Yapılacak El Yapımı Hediyeler
Sevgiliye romantik sürprizlerden biride resimde gördüğünüz gibi kalp biçiminde bir araya getirilerek oluşturulmuş fotoğraflar. Birazcık fotoğraf düzenleme programlarından anlıyorsanız işte size güzel bir fırsat! Sevgili ile geçirdiğiniz o eşsiz anları hatırlatan fotoğraflarınızdan kalp biçiminde bir kompozisyon ile hoş bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Hiçbir hediye fotoğrafların gücünden daha etkileyici olamaz. Sizde fotoğrafların gücüne inananlardan sanız o halde haydi iş başına! Yapımını anlatmamıza gerek olmadığını düşünüyoruz. Zira örnek resmimiz her şeyi çok güzel anlatıyor.

3-)El Yapımı Fotoğraflı Duvar Saati

Sevgiliye El Yapımı Hediyeler
El emeği göz nuru olacak ve yıllarca unutulmayacak bir sürpriz mi arıyorsunuz? O halde El yapımı romantik duvar saati tamda sizin ihtiyacınıza göre bir proje. Saat gibi her zaman ihtiyaç duyulan bir nesne üzerinde sürpriz yapma düşüncesi oldukça harika bir fikir. Sizce de öyle değil mi? Sevgilinizle çektirmiş olduğunuz o en güzel resimlerinizden birini kare duvar saati üzerine uyguluyorsunuz ve yıllarca evinin veya evinizin duvarından hiç indirmeyeceği mükkemel bir hediye sunmuş oluyorsunuz. Kulağa oldukça etkileyici geliyor öyle değil mi? Sizin içinde cazip bir fikir ise o halde sizde örnek resimleri takip ederek bu harika sürprizi hazırlayabilirsiniz. Bu proje için gerekeli malzemeleri merak edenler için hemen yazalım; Biraz sabır, biraz el becerisi ve emek! Evet, kendinize güveniyor ve ben bu işin altından kalkabilirim diyorsanız işte size güzel bir fırsat.


Bu projeyi yapmak için gereken malzemleri sıralayalım;

* Saat Mekanizması
* Mod podge
* 18x18 kontrplak
* Cetvel
* Fotoğraf baskısı alabileceğiniz yazıcı
* Matkap

Malzemelerimizi sıraladıktan sonra şimdide kısaca bu projeyi nasıl hayata geçirebileceğiniz üzerine kısaca bilgiler verelim. 

Bilgisayarınızda veya cep telefonunuzda saat üzerine uygulayacağınız fotoğrafı resim düzenleme programlarından herhangi birini kullanarak açın. Resmin üzerinde istediğiniz manipülasyonları yapın. Ayrıca saat üzerinde zaman gı gösterecek olan rakamları internetten png formatında rahatlıkla indirip fotoğrafınızın üzerine yerleştirin. Bu aşamada sizin için herşey uygun görünüyorsa istediğiniz ebatta fotoğraf baskısı alabileceğiniz yazıcıdan çıktısını alın. Küçük bir hatırlatma yapmamızda fayda olacak. Saatin tam orta yerine saatin mekanizmasını yerleştireceğiniz için o kısma kişilerin gözü, ağzı, burnu gibi kısımların gelmemesine dikkat ederek fotoğraflarınızı düzenleyin. Saatinizin büyük veya küçük olması tamamen sizin tasarrufunuzdadır. Kare biçiminde kestiğiniz veya kestirdiğiniz kontrplak üzerinde cetvel yardımı ile ölçümünü yapın ve tam orta yerini belirleyerek matkap yardımı ile delin. Bu deliğin genişliği saat mekanizmasının geçeceği bir büyüklükte olmalı. Ne fazla geniş nede fazla dar olmalı. Bu işlemi de yaptıktan sonra kontrplak üzerine modpodge uygulayın ve ardından kontrplak ölçüsünde çıktısını aldığınız fotoğrafınızı kontra plak üzerine uygulayın. Yapışkanlı yüzey arasında hava kabarcıklarını mahal vermemek için yumuşak bir bez veya sünger ile hava kabarcıklarının fotoğraf kâğıdı ile kontrplak yüzeyi arasından çıkmasını sağlayın. Bu işlemi yaptıktan sonra birkaç saat bekleyin ve tamamen yapışma işlemi tamamlanınca bu defa şeffaf mod podge yi fotoğraf kâğıdınızın üzerine sünger fırça yardımı ile uygulayın. Korkmayın bu yapıştırıcıyı dünya çapında ünlü kılan kısmı hiçbir şekilde leke veya iz bırakmamasıdır. Bu sebeple korkmadan uygulamanızı yapabilirsiniz. Bütün bu işlemleri tamamladıktan sonrada saat mekanizmasını geçirip akrep ve yelkovanı yerleştirdikten sonra işlem tamam! İşte karşınızda sevgilinize son zamanlarda yapabileceğiniz en harika sürpriz! Hadi geçmiş olsun:)

4-)El Yapımı Bir kutu Nostalji

Sevgiliye El Yapımı Hediyeler
Listemizde fotoğrafların sihirli gücünden yararlanabileceğimiz romantik bir proje dah. Listemizde yer alan diğer fotoğraflı süprizlerden biri ilginizi çekmediyse bu proje belki ilginizi çekebilir. B projemizin adı bir kutu nostalji. Eski veya sizin için anlamı olan birçok foltoğrafı renkli bir fon kartonu üzerine adeta sinema şeridi gibi yerleştiriyorsunuz kutu açılıp en üsteki fotoğraf çekilmeye başlayınca ard arda diğer fotoğraflarda kutunun içinden çıkıyor ve duygular şelale :) Nasıl sizcede romantik dozu tavan yapacak harika bir fikir değil mi? Böyle bir sürpriz karşısında şaşkınlık duymayacak hatta mutluluk gözyaşı akıtmayacak sevgili olmaz herhalde. Varsa da şansınıza küsün deriz:) Neyse şaka bir tarafa bu projenin nasıl hazırlanacağını merak ediyorsanız kısaca bilgisini verelim. Ama Önce ne yapıyoruz? Her zaman ki gibi bu proje için gereken mazleömelerimixzi sıralıyoruz.

Bu projeyi yapmak için gereken malzemleri sıralayalım;


* İstediğiniz kadar Fotoğraf
* 15 X 15 Kapaklı kare kutu(isteğe bağlı ölçü değişebilir.)
* Siyah fon kâğıdı ( Renk isteğe bağlı değişebilir.)
* Yapıştırıcı
* Fotoğraf baskısı alabileceğiniz yazıcı
* Makas ve ip

Bu projenin nasıl yapıldığı ile ilgili uzun uzadıya yazmaya gerek yoktur. Resimlerden nasıl yapıldığı ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.


5-) Sevgiliye Hediye Minyatür Kitap Kolye

Sevgiliye Yapılacak El Yapımı Hediye
Listemizin belkide hazırlanması en zahmet ve en zor olan projesini sizlere sunmaktan gurur duyarız(!) :) Bunu hazırlayan kör olur. Şaka bir tarafa bu kadar özel ve güzel romantik bir sürpriz daha olmaz. Sevgililer günün anlam ve önemine en çok yakışacak romantik hediye minyatör kitap kolye dersek abartmış olmayız. Kitabın ismide “Aşkımızın kitabı” olur herhalde. Şimdiden yapabilen hazırlayacak olan arkadaşları canı gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. :) Bu projenin yapımı ile ilgili bilgileri buradan anlatmak yerine meraklısı için bu minyatür kitabın yapının detaylı bir şekilde anlatımının yapıldığı sitenin linkini sizinle paylaşalım
El Yapımı Hediyeler


6-) Sevgiliye fotoğraflı kütük dilimi süprizi

Sevgiliye El Yapımı Hediyeler
Sevgiliye fotoğraflarla yaptığımız sürprizlere devam. Hazır fotoğrafları bilgisayarlarımızdan cep telefonlarımızdan taramaya başlamış bütün arşivlerimizi ortaya dökmeye başlamışken neden fotoğraflardan oluşan sürprizlerimizin sayısını arttırmayalım ki?. Değil mi ama bir fotoğrafı duvar saatine uygulamayı düşünürken başka bir fotoğrafı da örnek resimde olduğu gibi bir neden bir ağaç kütüğü üzerine uygulamayı düşünmeyelim. Hazır fotoğraf baskılı yazıcımızı açmışken ve ortada yüzlerce resim varken . Bir tanesi zaten bizi kesmzedi :) Evet şaka bir tarafa Kütük dilimleri ile ilgili el yapımı sürprizler bu arad moda. Bizde bu modanın rüzgarına kapılarak sizlere bu projeyi sunmayı uygun gördük. Sizin içinde cazip bir fikir gibi görünüyor ise haydi bakalım kolları sıvama zamanı.  Örnek resimler kısaca bu projeyi nasıl gerçeklşetirebileceğiniz hakkında sizlere kısaca ip uçları veriyor, ancak daha detaylı arayanlar paylaştığımız linkten daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.
El Yapımı Hediyeler

7-) Bir kutu gül sürpriz hediyesi

Bayan Sevgiliye El Yapımı Hediyeler
Sevgililer günü ile özdeş sevgililer gününün olmazsa olmazları arasında sayılan gülleri listemize dahil etmezsek bu liste kesinlikle eksik kalacaktır. Ancak bu defa güller ile yapılacak sürprizi biraz değiştirelim. Aynı boyda ve aynı renkteki gülleri güzel bir kutu içinde ve orijinal bir hediye paketi içinde sunmak sizce de oldukça etkileyici olmaz mı?. Dünyanın her yerinde sevgiyi ve aşkı en güzel anlatan şey güllerdir. Sizde bu sevgililer gününde sevgilinize harika bir sürpriz yapmak istiyorsanız kesinlikle bu fikri değerlendirmenizi öneririz. Sevgi, aşk şaşkınlık, mutluluk, öpücük banko bütün bonusları toplayabileceğiniz muhteşem bir proje bu. Hadi bakalım kararınızı verdiyseniz nasıl yapıldığını kısaca anlatmaya geçelim.

Bu projeyi yapmak için gereken malzemeleri sıralayalım;

* En az 15 Adet kırmızı gül
* 15 X 10 dikdörtgen kutu (isteğe bağlı ölçü değişebilir.)
* Siyah fon kâğıdı ( Renk isteğe bağlı değişebilir.)
* Yapıştırıcı
* Şeffaf bant ve makas
* Kırmızı ve beya kurdele
* Kalın sünger
* Siyah renk kalın poşet
Kadına El Yapımı Hediyeler
Belirttiğimiz ebatlarda herhangi bir kutu mevcut değilse mukavva veya karton keserek ve iç kısımlarından yapıştırarak da bu şekilde bir kutu hazırlayabilirisiniz. Veya işinizi görebilecek herhangi bir kutuda bu proje için kullanılabilir. Biz adet olarak 15 gül diye belirttik ama siz isterseniz bu sayıyı arttırabilirisiniz. Ağanın eli tutulmazmış :) Kutumuzun etrafını siyah renk karton ile kapattıktan sonra sıra kutunun içini hazırlamaya geldi. Kutunun zeminini daha sonra sulandığında su geçirmesin diye siyah renk bir plastik veya poşetle kapatalım. Bu şekilde güller sulandığında kutumuzun tabanı ıslanmamış olacaktır. Şimdi de kutu ebatlarında kalın bir sünger keselim. Şimdi sıra gül dallarını kesmeye geldi. Gül dallarını hafif yatay bir biçimde keselim. Birazcık sivri olmalı ki sünger üzerine hafifçe bastırdığımızda içine batabilsin. Güllerin hepsini aynı boylarda kesmeye gayret edin. Kesme işlemi tamamlandıktan sonra birer birer ve düzgün bir sıra ile süngerimizin üzerine saplayalım. Bu şekilde güllerimiz hepsi aynı sırada ve boyda kutu içinde sabit bir biçimde görünecektir. Bütün bu işlemler hazırlandıktan sonra kutumuzun etrafını çık bir kurdele ile sardıktan sonra işte karşınızda sevgililerden günden önümüzdeki sevgililer gününe kadar unutulmayacak mükemmel bir sürpriz durmakta. Tebrikler…

8-) Çilekli çikolata sürprizi

Erkek Sevgiliye El Yapımı Hediyeler
İşte karşınızda Sevgililer gününe özel en tatlı sürpriz. Sevgililer gününe tat katacak harika bir sürpriz yapmak ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise sevgililer günü ve diğer bütün özel günlerinize tat katması garantisi olan çikolatalı çilekleri mutlaka hazırlamalısınız. Çikolata ile çilek birbiri ile uyumlu en tatlı yiyecek ve iki lezzet bir araya gelince muhteşem bir lezzet patlamasına dönüşecektir. Sevgilinizi bu harika lezzetin birde sizin elinizden çıktığını öğrendiğinde tabiri caiz ise zevkten dört köşe olacaktır. Bu harika lezzetin hazırlanması oldukça kolay. Hemen panik yapmayın. 

Bu harika sürprizi hazırlamak istiyorsanız buyurun. Malzemelerimizi okuyun

* En az 12 adet çilek
* Bitter çikolata
* Çiftli tencere (iç içe geçirebileceğiniz 2 küçük tencere)
* Kaşık
* Parşömen kâğıdı
* Kâğıt havlu
* Ve kâs
Erkek arkadaşa El Yapımı Hediyeler
Malzemeler bu kadar. Çilekleri bir güzel yıkayın ve kâğıt havlu ile kuruladıktan sonra parşömen kağıdının üzerine dizin. Çileklerin kuru olduğundan emin olun. Zira çikolatanın çilek üzerine en güzel nüfuzu çilekler kuruyken olur. Şimdi yapacağımız işlem benmari usulü denilen yöntem ile çikolata tanelerini eritmek olacak. Tencerenin birini yarıya kadar su doldurun. Hafif ateşte kaynatmaya başlayın. Ardından üzerine diğer tencereyi oturtun. Bu tencerenin içine rendelediğiniz veya hazır parça satın aldığınız çikolataları dökün. Hafifçe karıştırmaya başlayın. Çikolatalar erimeye başlayınca çilekleri hafifçe daldırarak çikolataya bulayın. Bu işlemi bütün çikolatalar ile tamamladıktan sonra geriye sadece güzel bir sunum kalıyor. Orası da sizin hayal gücünüze kalmış. Hadi bakalım tatlı sohbetler.

9-) Kişiye özel butik Kurabiye

Sevgiliye El Yapımı Hediyeler
Sevgililer gününde sevgiliye yapılacak süprizler ile ilgili yazımızda konu tatlılardan açılmışken yine sevgililer gününe oldukça yakışacak ve sevgililer gününüze renk ve tat katacak bir önerimiz daha olacak. Kişiye özel olarak hazırlanan üzerinde sizin ve sevdiceğinizin isimlerinin ve mesajlarının mükemmel bir şekilde yazıldığı rengârenk kurabiyelerden bahs etmeden geçmek olmaz. Düşünün üzerinde yazılan isimler mesajlar tamamen size ait ve tadı da gerçekten oldukça güzel. Hepsi kaliteli malzemelerin kullanıldığı ve size özel olarak hazırlanacak bu kurabiyeleri bu sevgililer günü için Sevgilinize hediye olarak almayı düşünebilirsiniz. Böylelikle harika bir sürpriz ve hediye hazırlamış olacaksınız. Yok, ben bu kurabiyeleri kendim yaparım diyorsanız da buyurun hodri meydan:) 
Fiyat bilgisi ve ürün detataylarını inceleyebilirisiniz
Sevgiliye El Yapımı Hediyeler

10-) Rengarenk süslenmiş kalp kutu

Sevgiliye El Yapımı Hediyeler
Sevgilinize vermek istediğiniz oldukça romantik güzel bire hediyeniz var. Ancak bu romantik ve güzel hediyenizin sunumunu da etkileyici kılmak istiyorsunuz. Biliyorsunuz hediye kutunuzun kendisi de en az hediyeniz kadar önemli. İşte hediyenizin anlamını ve etkileyiciliğini yükseltecek harika bir önerimiz var. Neden bu romantik hediyenizi harika bir kalp kutu ile taçlandırmayasınız. Evet rengarenk renklerle çarpıcı hale getirilmiş ve aşkın sembolü kalp şeklinde tasarlanmış bir kutu işinize oldukça yarayacaktır. Sevgililer günü ve diğer bütün günler için sevgilisinin yüzünde tatlı bir tebessüm ve heyecan görmek isteyenlerin bu tarz detaylara oldukça önem vereceklerini düşünüyor ve bu harika kalp kutunun nasıl yapılabileceğinin anlatıma geçiyoruz.

Bu projeyi yapmak için gereken malzemeleri sıralayalım;

* Kalın Mukavva
* Parlak renkli A4 kağıtlar
* Cetvel
* Maket Bıçağı
* Kurşun kalem
* Uzun Kürdan
* Mandal veya klips
* Yapıştırıcı

Bu projemizin yapımı zor görünse de aslında pek de zor değil. Sadece biraz sabır ve emek göstererek bu projeyi gerçekleştirebilirisiniz. Gözünüz korkmasın. İlk adım olarak kalp kutunuzu ne kadar büyüklükte yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Hediyenizin büyüklüğüne göre eni boyu gibi ebatlarına karar vermeniz gerek. Kutunuzun ebadı ile ilgili kararı verdikten sonra sıra yapım şamasına geldi. Düzgün bir şekilde kalp figürü oluşturmak için internetten kalp vektörü indirin ve çıktısını alın . Daha sonra kalp figürünü kalın mukavva üzerine koyarak şeklini muntazaman çıkarın. Bu şekilde mukkvannızı kesin.
sevgili için el emeği hediyeler
Bu kalp kutunuzun taban kısmını oluşturacak. Şimdi ise kapak kısmını kesmeni gerekiyor. Kapak kısmı için ölçünüzü birkaç mm büyük kesin. Zira kapağın kolay bir biçimde oturması için çok az büyük olması gerekiyor. Bu işlemleri hallettikten sonra şimdide kalp kutumuzun kenarını kapağını kırmızı renkli kâğıtla kaplamaya sıra geldi. Bu işlemi de çok kolay bir şekilde yapabileceksiniz. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra şimdi işte kutumuzun kenarlarını caf caflı gösterme zamanı. Satın aldığını renkli kâğıtları uzun çöp kürdanın etrafına dolayarak silindir biçiminde dolayın. Daha sonra kâğıdı açtığınızda içe yuvarlanmış bir forma kavuşacaktır.
sevgili için el emeği hediyeler
Bu şekilde iç içe yuvarladığınız bütün renkli kâğıtları kutunuzun etrafına yapıştırın. Biraz can sıkıcı bir işlem kabul. Ama iş tamamlandığında ortaya oldukça albenili bir kalp kutu çıkacak. Bu sebeple birazcık sabır. Bütün bu işlemler tamamlandığında geçmiş olsun diyor ve sizleri tebrik ediyoruz. Harika bir kalp kutunuz oldu! Şimdi artık sevgililer gününe hazırsınız.

Evet sevgili ziyaretçimiz bu yazımızda Sevgililer gününüze renk ve heyecan katacağını düşündüğümüz 10 el yapımı sevgililer günü hediyeleri veya sürprizlerini sizler için derledik. Bazılarının yapımı çocuk oyuncağı gibi olsa da bazılarının yapımı da gerçekten oldukça zahmetli. Ancak Sevgilisini mutlu etmeyi isteyenlerin kesinlikle yapmaya üşenmeyeceği projeleri sizler ile paylaştık. Umarız içlerinden birini bu sevgililer gününde sevgiliniz ile paylaşır ve sonucunda bizlere iletirsiniz. Şimdilik bizden bu kadar. Hoş çakalın

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski