En Güzel Anneler Günü Şiirleri

anneye özel şiirler
Anneler günü bizi dünyaya getiren, büyüten, iyi ve kötü her anımızda yanımızda olup bizi destekleyen annelerimize değer verdiğimizi göstermek amacıyla dünyanın dört bir yanında farklı zamanlarda kutlanmaktadır. Ülkemizde ise her mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanmaktadır. Bugünde annelerimize hediyeler alıp onlara güzel anlar yaşatmaya çalışırız. Hediyenin yanında ona okuyacağımız bir şiir de günün anlam ve önemini daha da artıracaktır. Annemize değer verdiğimizi gösterecektir. 

Anneler Günü Tarihi

anneye şiir yazmak
Anneler gününün tarihi Antik Yunan’a kadar uzanmaktadır. Yunan mitolojisinde yer alan tanrıların ve tanrıçaların annesi olarak bilinen Rhea adına her sene bahar aylarında onu onurlandırmak için kutlamalar ve festivaller yapılırmış. İşte o gün bugündür o kutlamalar hala devam ediyor. Anneler günün bugünkü hali ise 1908 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Anna Jarvis’in annesini kaybetmesinin ardından o günü anma günü olarak ilan etmesi ile aldı. Bu olayın üzerinden 6 sene sonra Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nde alınan onay ile birlikte gün tüm Amerika Kıtası’na yayıldı. Zamanla da tüm dünyada kutlanır oldu. Tahminlere göre anneler gününde milyonlarca hediye alışverişi gerçekleşiyor. İnternette en çok anneler gününe özel kelimeler aratılıyor. Telefon görüşmeleri önceki günlere nazaran kat ve kat artış gösteriyor.

2018 Anneler Günü

anneye şiir
Ülkemizde 2018 anneler günü 13 Mayıs 2018 tarihinde kutlanacak. O gün milyonlarca kişi annesi için hediyeler alıp ona güzel sözler söyleyecek. Onun değerli olduğunu ve gerçekten sevdiğini hissettirmeye çalışacak. O günü hep birlikte merakla ve heyecanla bekliyor olacağız.

Anneler Günü Şiir Tavsiyeleri

Güzel Anneler günü şiirleri
Anneniz için anneler gününde ona şiir okumak isteyebilirsiniz. Bu durumda size tavsiyemiz kendiniz oturup bir şiir yazmanızdır. Bu çok daha değerli olacaktır ve annenizi çok daha fazla mutlu edecektir. Daha önce yazılmış şiir yerine sadece anneniz için sizin tarafından yazılmış bir şiirin değerini anlatacak kelimeler yoktur. Bu sebepten dolayı oturup yeteneğinizi konuşturmalısınız. 
anneye şiir
Eğer ki şiir yazmakta çok zorlanıyor ya da yazamıyorsanız daha önce yazılmış en güzel anneler günü şiirleri arasından seçtiğiniz şiirlerden yardım alabilirsiniz. Bu şiirleri okuyarak kafanızda fikir oluşturabilirsiniz. Şiirin kelimelerini cümlelerini değiştirerek yeniden yazabilirsiniz. 
resimli anneler günü şiirleri
Anneler gününde annenize hediyenizi verirken ona özel bir şiir yazdığınızı söyleyerek o şiiri okuduğunuz anda son derece duygusal bir ortam oluşacaktır. Anneniz onu ne kadar çok sevdiğinizi ve ne kadar çok değer verdiğinizi hissedecektir.

Anneler Günü Şiir Önerileri

anneye özel şiirler
Anneler günü için yazılmış binlerce şiir mevcuttur. Özellikle ünlü ve popüler yazar ve şairlerin yazmış olduğu şiirler çok daha fazla beğenilmektedir. Annenize bu şiirlerden birini okuyabilir ya da kendi şiirinizi yazmak için yardım alabilirsiniz. Bu şiirler şunlardır:
anneye şiir
Hilmi Şahballı’nın Anne Şiiri: Kısa ama son derece anlamlı bir şiirdir. Güzel olmasının yanında ayrıca oldukça duygusaldır. Anneler günü için tercih edilebilecek şiirler arasında yer almaktadır.
annem şiiri
Necip Fazıl Kısakürek’in Anneciğim Şiiri: Usta yazar ve şair Necip Fazıl Kısakürek tarafından yazılmış özel bir şiirdir. 
anlamlı anneler günü şiirleri
Ceyhun Atuf Kansu’nun Annem Şiiri: Usta ve çok fazla sevilen şairlerimizden olan Atuf Kansu’nun son derece özel kelimelerle yazılmış muhteşem bir şiirdir.
anne odaklı şiirler
Mevlüt Kaplan’ın Anne Şiiri: Sevilen şairimizin kısa ama özlü bir şiiridir.
anneler günü sözleri
Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın Anne Şiiri: Duygu yüklü bir şiirdir. Annenize okurken duygusal anlar yaşama ihtimaliniz oldukça fazladır.
anneye şiir
Hayati Otyakmaz’ın Anne Şiiri: Anneler günü için yazılmış en güzel şiirlerdendir. Hayati Otyakmaz anneler için oldukça güzel kelimeler seçmiş.

Ali Yüce’nin Sakla Beni Anne Şiiri: Anneler günü şiirleri arasında yer alan en popüler şiirlerden bir tanesidir. Oldukça beğenilmekte ve sevilmektedir.
anneler günü şiir örnekleri
Rıfat Necdet Evrimer’in Anne Şiiri: Yine güzel bir şiir daha. Son derece başarılı ve özenle seçilmiş kelimelerle hazırlandığı açıkça bellidir. 
annelere özel şiiirler
Melehat Uğurkan’ın Anneciğim Şiiri: Kadın ağzından çıkmış bir anneler günü şiiridir. Kısa ama çok duygu yüklü bir şiirdir. Anneler günü için tercih edilebilirler arasında yer alabilir.
anneye özel şiirler
Nevzat Çelik’in Anneler Günü Şiiri: Derinden okunduğu zaman karşısında ağlamamanın elde olmadığı bir şiirdir. 

Rakım Çalapala’nın Anneciğim Şiiri: Usta ve başarılı şairden güzel bir şiirdir. Anneler gününde tercih edildiği taktide günü anlam ve önemini artırabilir.

Nazım Hikmet’in Annne Şiiri: Gelmiş geçmiş en büyük şairlerimizden sadece bir tanesi olan Nazım Hikmet tarafından ustaca yazılan bir şiirdir. Son derece başarılı, özenle yazılmış ve bir o kadar da duygu yüklü bir şiir. Anneler gününde tercih edilmesi gereken şiirler listesinde ilk sırada olmayı kesinlikle hak ettiğini söyleyebiliriz. 

Hakkı Çebi’nin Annem Şiiri: Anneler günü şiir tavsiyeleri listemizde yer alan son derece güzel şiirlerden bir tanesi. Kısa ve ezberlenmesi kolay bir şiirdir. Derinden ve anlamlı bir şekilde okuduğunuz taktirde annenize mutlu anlar yaşatabilirsiniz.

İbrahim Şimşek’in Annem Şiiri: Anneye gösterilen değeri anlatan çok güzel bir şiirdir. Duygu yüklü ve son derece başarılıdır. İbrahim Şimşek’in ustalıkla yazmış olduğu bir şiir olduğunu söylesek yanılmayız.

Tacettin Şimşek’in Anne Anne Anne Şiiri: Kısa ve güzel bir şiir. Anneler gününde tercih edilebilir. Derin anlamlara sahip bir şiirdir. 

H.Latif Sarıyüce’nin Annem Şiiri: Ustalıkla yazılan şiirler arasında yer almaktadır. Anneler gününde okunabilecek güzel bir şiirdir. 

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski