En İlginç T Shirt Tasarım Modelleri

ilginç tişörtler
Kıyafet vücudumuzu dış etkilerden korumak ve dış dünyaya daha güzel bir biçimde gözükmek için giyilir. Giyilen kıyafet insanın iç dünyasını ve yaşadığı çevreyi anlatan en temel faktörlerden birisidir. Günümüzdeki kadar modern olmasa da insanlar kıyafeti ilk 100. 000 yıl önce giymeye başladı. Kıyafetin ilk bulunduğu yer ise dünyanın soğuk bölgeleri. Modern bir ev ortamı olmadığından dolayı insanlar mağarada, ağaç kavuklarında ve çadırlarda yaşamaktaydılar. Bu gölgenin hava durumu sürekli soğuk olduğundan her geçen gün bir çok insan yaşamını yitirmekteydi. Buna bir çözüm getirmeyi düşünen insanlar ilk kıyafeti yaptılar ve soğuktan korunmayı başardılar. Zamanla insan hayatı ile beraber kıyafet malzemeleri ve şekli de değişmeye başladı. Bundan yaklaşık 25. 000 yıl öncesinde buz devri avcıları avladıkları hayvanın deri ve kürklerini kullanarak kendilerine has bir kıyafet ürettiler. 
ilginç tişörtler
Uzun bir süre kıyafet malzemesi olarak da hayvan derisi ve kürkü kullanıldı. Zamanla insanlar yerleşik hayata geçmeye başladı. Burada ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla da tarım ile uğraştılar. Hayvan derisi ve kürkünden yapılma kıyafetin saçma olduğunu düşünün yerleşik hayata geçen insanlar ürettikleri ağaç ve bitkilerden yararlanarak günümüze en yakın kıyafetini ürettiler. Böylece artık kıyafet amacıyla hayvanları öldürme devri kapandı ve ağaç ve bitki malzemeleri kullanılmaya başlandı. 
ilginç tişört tasarımları
Tarımda zamanla büyük bir gelişme gösteren yerleşik insanlar artık kıyafet malzemesi olarak maliyetinin ucuz ve yetiştirilmesi kolay olan pamuk kullanmaya başladılar. Böylece modern hayata geçildi. 
ilginç tişört tasarımları
fiyatı
Böylece kıyafetler daha yumuşak ve hafif bir hal aldı. Yıkamaya elverişli hale gelen kıyafetler böylece uzun yıllar boyunca giyilmeye uygun bir hal aldı. Ayrıca sıcak ülkelerde de kıyafet ana maddesi olarak pamuk yerine keten kullanılmaktadır. Bunun nedeni ise pamuğun yapısı gereği çok terletmesidir. Ketenin ise pamuğun tam tersi terletmeyen ve gene yıkmaya elverişli bir yapısının olmasıdır.

Hazır Giyim

ilginç tişört tasarımları
Buharlı dokuma tezgahlarının kurulması ile kıyafeti kişi kendi elinde dokumak yerine hazır bir şekilde satın almaya başlamıştır. Bu da 1785 yılında gerçekleşmiştir. Kıyafet sektörü ile uğraşan kişilere göre bu tarih modern kıyafet sanayisinin doğuş tarihi olarak kabul edilmektedir. Bundan yaklaşık 65 yıl sonra yani 1850’ li yıllarda ilk dikiş makineleri üretilmiştir. Böylece artık kıyafetler insan elinde üretilmek yerine makinelerde üretilmeye başlamıştır. 
ilginç tişörtler
fiyatı
Böyle demek biraz yanlış olur aslında. Gene insan eli değiyor ama kıyafetin bütün dikişleri makine tarafından dikiliyor. Bu tarih itibariyle kıyafet üretimi kolaylaştı ve değişik tarzda kıyafetler seri şeklinde üretilmeye başlandı. Bunlardan bazıları :

• T shirt
• Gömlek
• Kazak
• Süveter
• Çorap
• Mont
• Pantolon ve benzeri kıyafetler

Kıyafet Sektörü İçin Önemli Tarihler

ilginç tişört tasarımları
1300’ lü yıllarda zengin insanlar kıyafetlerini kendilerine özel terzilerde yaptırmaya başladılar.

1500’ lü yıllarda korselerin daha sağlam olması için ilk kez balina kemiği kullanılmaya başlandı

1850’ li yıllarda sıkışık korse ve kabarık etek kombini kullanılmaya başlandı. Bu model aslında halk içinde kum saati olarak bilinmektedir.
kadın tişört
1870’ li yılarda eteklerin daha kabarık durması için kalça bölgesine tartan takılmaya başlandı

1920’ li yıllarda Coco Chanel kısa ve basit kadin kıyafetleri tasarlayarak kadın giyimine yeni bir bakış açısı getirdi
ilginç tişört tasarımları
1947’ li yıllarda Christian Dior’ un tasarladığı uzun etekler ile savaş zamanındaki sıkıcı giyim tarzı rafa kaldırıldı.

1960’ lı yıllarda Andre Courreges kendi tasarımı olan kısa etek yani mini eteği piyasaya sürdü ve kadınlar tarafından çok beğenildi.
ilginç tişört tasarımları
fiyatı
1980’ li yıllarda vücudun daha düzgün bir şekilde saran kıyafetler üretebilmek için kıyafetin ana maddesi olarak likra kullanılmaya başlandı.

Hayatı Kolaylaştıran ve Sadeleştiren T Shirt

ilginç tişört tasarımları
Bütün bir yıl boyunca kot veya değişik pantolonlarla kombine edenlerden misiniz ? Peki T Shirt’ ün tarihçesinin nereden geldiğini hiç merak ettiniz mi ? İlk olarak adından söz edelim. Adının T Shirt olmasının temel nedeni bedenin ve kolların “ T “ harfini oluşturmasından kaynaklanır. Ortaya çıkışı ilk 1900’ lü yıllarda olmuştur. Elde edilen bilgilere göre ilk T Shirt Amerika’ da ortaya çıkmıştır. Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri’ nde çalışan bahriyelerin göğüs kıllarının görünmek istememesinden üretildiği söylense de üretiliş amacı ABD Deniz Kuvvetleri bahriyelerinin uzun bir deniz seyahati yolculuğu yapması ve bu yolculuk sırasında üşümemeleri için kıyafet altından giyilebilecek, gayet sade ve kullanışlı kıyafet üretmektir. 
ilginç tişört tasarımları
1938 yılında “ Gob “ adı altında satılmış; ilk olarak liman çalışanları, daha sonra çiftçi, madenci derken bütün bir halka yayılıp gitmiştir. Gene bu yıllarda yaygınlaşması ile arkasına yükseliş rüzgarını alan T Shirt sözlüklere yeni bir kelime olarak giriyor, üzerine baskılar yapılarak milyon TL’ lere satılıyor ve baskılar ile mesaj verme niteliği kazanmıştır. 1939’ lu yıllarda iyice yaygınlaşan T Shirt artık karizma kavramı ile de ilişkilendirilmeye başlıyor ve dönemin yıldızlarından tut sokak insanına kadar herkes alıp giymeye başlıyor. 
ilginç tasarım tişörtler
fiyatı
Bu tarihte baskısı dönemi yansıtmak ve insanların ilgisini çekmek amacıyla ilginç baskılar yapılmaya başlanıyor. İlerleyen zamanlarda da kartopu etkisi sürüyor ve 7’ den 70’ e herkes kullanmaya başlıyor. Bunun nedeni :

• Ucuz Olması
• İlginç Baskılarda Modellerinin Olması
• Hafif Olması
• Her Kıyafetle Kombinlenebilmesi.

Bu arada ilginç baskılar bulunan T shirt demişken günümüz insanlarının özgür ve yaratıcı olmalarından dolayı T shirt baskıları daha ilginç bir hal almıştır.

En İlginç T Shirt Modelleri


1. Hayata Renkli Bir Bakış Açısından Bakmak

ilginç tişört tasarımları
Sürekli bir olayı kötüye yoran veya başına gelen bir olayı hep kötü değerlendiren bir arkadaşınız mı var ? Bu T Shirt tam arkadaşınıza uygun bir üründür. Baskısı itibariyle içerisinde çeşitli renk tonları içeren ve en orta kısmında göz olan bu model hayata her zaman renkli ve olumlu bakmak gerektiği mesajını veriyor.
ilginç tişört tasarımları
Her vakit yeni bir yer keşfetmek isteyen biriyseniz bu ilginç T shirt modeli tam size göre. Üstünde bir harita bulunan bu model sizin tam karakterinizi yansıtacak bir modeldir.
ilginç tişört tasarımları
Bir mağazada gördüğünüzde çok basit ve saçma bir T shirt olarak görünebilir ancak bir insan üzerinde görüldüğünde farkı ortaya çıkacaktır. İnsan bedeni bulunan ve bir kısmının açık, kemikler gözüken bir baskı olan bu T shirt hayatınız boyunda görebileceğiniz en ilginç T shirt modelidir.
ilginç tişört tasarımları
Tasarımının iyi bir şekilde anlaşılabilmesi için detaylı bir şekilde bakılması gerekmektedir. Üzerinde kafes ve içinde kuş detayı olan T shirt ucunda bir kolye ile bağlantılıdır. Bunu da giyerken taktığınızda insanlar ilk başta düz bir T shirt ve kocaman bir kolye zannedebilir ama bu kolyeli T shirt. Tasarımı itibariyle insanlar tarafından oldukça ilginç ve hoş karşılanan bir T shirt modelidir.
ilginç tişört tasarımları
Bakıldığında sadece üzerinde bir kitap baskısı bulunan bir T shirt zannedilebilir lakin biraz detaylı incelenirse farkı kolay bir şekilde ayırt edilebilir. Kitabın sayfa kısmında kalem koymak için bir küçük cep vardır ve buraya bir kalem koyarak arkadaşlarınızın yeterince ilgisini çekebilirsiniz

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski