El Yapımı Yılbaşı Hediye Fikirleri

Sevdiklerinize bu yıl hediye edeceğiniz ürünü hala bulamadıysanız bu yıl bir farklılık yapın ve hediyenizi kendi ellerinizle hazırlayın. El yapımı hediye fikirleri ile sizlere bugün birçok yaratıcı, ilginç ve sıra dışı hediye seçeneklerini sunacağız. Her bütçeye, her yaşa uygun bu hediye fikirlerimizi oldukça seveceksiniz.  İster el beceriniz olsun ister olmasın. Bu hediyeleri yapmak en fazla yarım saatinizi alacaktır. ‘Ben el becerimi kullanamam’ diyenlere bile özel olarak hediye fikirleri sunacağız. En zor seçim ve karar aşaması gerektiren yılbaşı hediyesi belirleme işi sizler için çok kolay olacak. Hazırsanız başlayalım mı?


1. Kar Küreleri

Kar Küreleri
Yılbaşının olmazsa olmazları kar küreleridir. Kar küreleri birçok kişiye çocukluğunu hatırlatmaktadır. Nostaljik hediyeler sınıfına dahil olan kar küreleri birçok kişinin beğenisini kazanabilecek özelliğe sahip olması sebebiyle tercihe dilebilir. Oldukça güzel ve şık bir görünüme sahip olan bu kar kürelerini sevdiklerinize özel olarak hazırlayabilir ve tasarlayabilirsiniz. 
Google kupa bardak
fiyat
Biraz gliserin, birkaç parça yılbaşı süsü, suni kar ve su yardımıyla kendi kar kürenizi hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz sevdiklerinizin en sevdiği eşyaların yer aldığı bir kar küresi de oluşturabilirsiniz. İster kavanozdan ister bardaktan el yapımı kar küresi hazırlayabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken hediye sahibinin tarzını ve zevkini ön planda tutabilmek ve bu doğrultuda iç süslemelerini belirleyebilmek olacaktır. 

2. Şık Kavanoz Mumluklar

Şık Kavanoz Mumluklar
Evinizde fazladan kavanozlar varsa bu kavanozları hediye yapımı için değerlendirebilirsiniz. Nasıl mı? İşte tam olarak da böyle! Kavanozlarınızı harika birer mumluğa dönüştürebilirsiniz. Kartonlardan istediğiniz şekilleri kesin. Kavanozun üzerine yapıştırın. Etrafını sprey boyayla boyayın. Biraz da kavanozunuzu süsleyin. İşte mumluğunuz hazır! Dilerseniz sprey boya yerine suni kar da tercih edebilirsiniz. 

3. Yılbaşı Çorapları 

El Yapımı Yılbaşı Çorapları
Elim dikişe ve nakış yapmaya yatkın diyorsanız sevdikleriniz için yılbaşı çorapları hazırlayabilirsiniz. Üstelik bu tasarımı defolu olan ya da eski olan tüm çoraplarınız için hazırlayabilir ve kendinize de yeni bir çift çorap yapabilirsiniz. Özellikle sevgiliniz ya da yakın arkadaşlarınız için bu hediyeyi tercih edebilirsiniz. İhtiyacınız olan birkaç parça kumaş, çorap ve iğne-iplik olacaktır. Gerisi hayal gücünüze ait olacaktır!

4. Kavanozlardan Dekoratif Süs

Kavanozlardan Dekoratif Süs Yapımı
Yine evinizdeki kavanozları kullanarak anneleriniz, kız arkadaşlarınız veya sevgiliniz için hazırlayabileceğiniz bir hediye önerisi veriyoruz. Bu hediyeyle evinizde fazlalık olan tüm kavanozları kullanarak harika dekoratif süsler ve vazolar yapabilirsiniz. El yapımı yılbaşı hediyesi olarak tercih edeceğiniz bu hediyeyi yapmak için ihtiyacınız olan kavanoz, yapıştırıcı ya da tutkal, süsleme eşyaları olacaktır. İçinizden geldiği gibi süslemelerinizi yapabilirsiniz.

5. Kokulu ve Renkli Mumlar

Evde Kokulu ve Renkli Mum Yapımı
Birkaç pastel boya ve artık kullanılmayan mumlar ile şahane görünüme sahip olan mumlardan hazırlayabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan eski kullanılmayan bir ısıtma kabı, mum ve pastel boyalar olacaktır. Yarım kalmış e kullanılmayan mumları eritin, içerisine arzu ettiğiniz esansları ve dilediğiniz renk boyaları ekleyin. Sonuç ise yepyeni ve eşsiz mumlar olarak kaşınızda… 

Mumlarınızın içerisine koku eklemek istiyorsanız esans yağlardan kullanabilirsiniz. İster çiçek kokulu isterseniz de hoş doğa kokularını içerisinde hapseden mumlar hazırlayabilirsiniz. Bizim favorimiz vanilya kokulu mumlar! Mumlarınızı da yine kullanmadığınız kavanozlara koyabilirsiniz.

6. Çikolata Kavanozları

El Yapımı Çikolata Kavanozları
Evinizdeki kavanozları değerlendirmek konusunda ısrarcıyız. Eğer çikolata ve şekerlemeleri çok seven bir akrabanız ya da sevdiğiniz varsa kendi ellerinizle çok da kolay bir şekilde çikolata kavanozu hazırlayabilirsiniz. Kavanozların içerisine ufak notlarla birlikte çikolatalarınızı ve şekerlemelerinizi koyun. Ardından kavanozların dışını süslemek için çeşitli sprey boyalar, simler ya da süsleme eşyaları kullanabilirsiniz. Sadece düğme ve kurdele bile eşsiz çikolata kavanozlarını ortaya koyabilirsiniz. 

7. Kahve Altlıkları

El Yapımı Kahve Altlıkları
‘Kahve tiryakisi bir babam, annem ya da sevdiğim var’ diyorsanız çeşitli ahşap parçaları ile yılbaşı temasını barındıran bardak altlıkları hazırlayabilirsiniz. Çay saatlerini, kahve molalarını renklendirecek bu bardak altlıkları için ihtiyacınız olan ahşap parçalarını bir marangoz yardımıyla temin edebilirsiniz. Hatta günümüzde internet üzerinde birçok hobi ürünlerini kolayca temin edebilmek mümkün. Ardından çeşitli renkte yer alan ahşap boyalarını ve süsleme eşyalarını kullanarak bardak altlıklarını hazırlayabilirsiniz. Ahşaplarınızı birleştirerek bir altlık yapacaksanız ahşap yapıştırıcısı ya da silikon yapıştırıcı kullanmanızda fayda olacaktır. Bardak altlıklarınızı süslerken yılbaşı temasına uygun kar tanesi şeklini, geyik ya da Noel Baba figürünü kullanabilirsiniz.

3 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski