10 Adımda Kedi Yatağı Yapılışı

kedi yatağı nasıl yapılır
İşte bu proje, evinizin neşe kaynağı biricik kedinize özel. Onun da en az sizin gibi sıcacık bir yatakta yatmaya hakkı var değil mi? Hazır bir kedi yatağı almak yerine, sevimli kedinizin yatağını bizzat kendiniz yapmak ister misiniz? O halde hadi bakalım kolları sıvayın ve hemen bu şahane el yapımı projenin başlangıç aşamasına geçelim. Şu dakikaya kadar büyük bir olasılıkla hep kendinize el yapımı hediyeler yaptınız. Fakat şimdiki DIY projemiz sevimli ev dostlarımız için gelsin. Kediler için en özel ne yapabiliriz? Elbette ki göz kamaştırıcı bir kedi yatağı. Onların kolaylığı için göz kamaştırıcı kedi yatağı yapılışı ne şekilde olmaktadır sizler için en detaylı şekilde anlatmaya çalışacağım. Devamlı uzanan ve rahatına meraklı kediler için şahane bir proje bu yatak projesi. Birkaç kat yığılmış yastık kediniz için en özel yatağı oluşturacak. 
kedi yatağı nasıl yapılır
Dekor amacıyla da faydalanılabilecek olan göz kamaştırıcı kedi yatağı, en küçük detayları ile bu yazımızda sizlerle. Biz bu projede mavi rengin tonlarını kullandık, ancak siz istediğiniz renkteki kumaşları değerlendirebilirsiniz. Ayrıca yaşadığınız mekanda ihtiyaç duymadığınız kumaşlar var ise, bu projenin yapımı için işte sizlere güzel bir fırsat. Bu durumda çok zaman kaybetmeden göz kamaştırıcı kedi yatağı nasıl yapıldığını görelim. Bu şahane projeyi ister kediniz için yapın, ister kedisi olan eş, dost, akrabalarınıza armağan edin.


Evde Kedi Yatağı Yağımı İçin Gereken Araç Gereçler. 


• 4 metre kumaş.
• iplik.
• iplik iğnesi (sivri uçlu).
• kumaş işaretleyici.
• makas. • çengelli iğne.
• çizim kâğıdı büyük bir parça.
• kalem.
• cetvel.
• dikiş makinesi. 

kedi yastığı nasıl yapılır
YAPIMI: Şayet bir dikiş makineniz var ise bu proje sizlere daha basit bir iş olacaktır. Göz kamaştırıcı kedi yatağı yapılışını gözünüzde büyütmemeli ve kendinize inanmalısınız. Dikiş konularında kendinizi kafi görmüyorsanız bu projeye adım atmadan evvel birkaç ufak video seyretmenizde yarar var. Fakat yine de kendinize hiç sorun etmeyin. Sizler için aktaracağımız en detaylı fotoğraf ve ifadeler ile somut olarak şahane bir yatak çıkarmamanız olanaksız. Şayet malzeme listenizi hazırladıysanız göz kamaştırıcı kedi yatağı yapılışına harekete geçelim. 
kedi yastığı nasıl yapılır
Öncelikli olarak yapacağınız şey dilediğiniz minder yığınları için model seçmek. Kedinizin ölçülerine göre minder ölçüsü belirlemenizde yarar var. Hatta elbette ki bu yatakları köpekleriniz için de uygulayabilirsiniz. Ancak bu durumda daha büyük boyutlarda minderler kullanmanız gerekiyor. Yaklaşık 60 x 70 cm ölçülerinde bir yatak kediniz için isabetli olacak. Kumaşınızdan parça keserken modelin 4 bir yanından 1 cm’lik dikiş payı bırakmayı ihmal etmeyin. 
kedi yastığı nasıl yapılır
Böylece modeliniz olağanüstü biçimde algılanacaktır. Hatta her kumaştan iki tane kesmeyi sakın aklınızdan çıkartmayın. Kesme işleminden sonraki adım ise çizim kâğıdını ayarlamak. Her minder başına 3 adet ayarlamalısınız.
kedi yastığı nasıl yapılır
Sonrasında motif üstüne kağıdı açarak ve değişik renkte doğru adreste iğne kullanarak kumaşı daha basit görebilirsiniz. Sıra geldi dikme işlemine. Dikkat edeceğiniz önemli nokta ise minderi tersten dikmek. Köşelerdeki kumaş hacim miktarını en aza indirebilmek için köşe noktaları dıştan dikilmelidir. Böylece minderi çevirdiğinizde en doğru modeli temin edebilirsiniz. Evde kedi yatağı nasıl yapılabilir. Minderi köşelerinden diktikten sonra kalan açıklıktan elinizi sığdırarak yastık içini elinizle düzeltin. 
kedi yastığı nasıl yapılır
Şayet yastığınız gereğince kalın değil ise dilediğiniz kalınlığa ulaşana kadar katman ekleyebilirsiniz. Biz bu projede her yastık başına 3 parça kumaş kullandık. Evde kedi yatağı nasıl yapılabilir. İçinin katmanları da ekledikten sonra geri kalan açıklığı da dikerek minderi her şeyi ile kapatın. Kapatma işleminden sonra daha muntazam durması için ütüleyin. 
kedi yastığı nasıl yapılır
Ve sonrasında dilediğiniz her yastık için bu işlemleri tekrar edin. Bu aşamada şimdide sıra geldi motif kağıtlarını kullanmaya. Kağıdı dörde katlayın ve kıvrımların birleştiği yerleri belirtin. İşaretlediğiniz her yere delik açmak için iğne iplik kullanın.
kedi yastığı nasıl yapılır
Evde kedi yatağı nasıl yapılabilir. Kağıt ile tespit edilen taraf yukarı gelecek biçimde birbirinin üstüne bütün yastıkları yığın. İğne ipliğin her işaretli yerden geçmesine itina göstererek yukarıdan aşağıya doğru dikkatlice dikin. Bu işlemi kenarlardan başlayıp somut olarak doğru sürdürün.
kedi yastığı nasıl yapılır
İplik üstünde uzun kuyruklar bırakmak işinizi en basit biçimde yapmanıza destek olur. Sıra geldi son aşamaya. İpliğin gereğince sıkılmış olduğundan inanın ve artan uzun ipi kesin. Ve bundan böyle göz kamaştırıcı kedi yatağınız yararlanılmaya hazır.

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski