Kavanozlardan El Yapımı Hediye Fikirleri

kavanozdan hediye yapımı
Evinizde boş bir şekilde duran kavanozları dekoratif süs eşyalarına ya da hediyelere dönüştürebileceğinizi biliyor muydunuz? Kavanozdan el yapımı hediye fikirleri ile hem evinize dekoratif eşyalar yapabilmeniz hem de hediyelik eşya yapabilmeniz mümkündür.

Günümüzde internet üzerinde satılan birçok kavanoz modelini satın almak yerine evinizdeki kavanozları kullanarak hem bütçenize destek çıkabilir hem evinizi güzelleştirebilir hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Güzel görünümleri sayesinde birçok ürün yapımında kullanılabilen kavanozlarınız ile neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

1. Kavanozdan Yağ Lambası

kavanozdan yapılabilen hediyeler
Mumluklara sürekli olarak para harcamaktan yorulan biriyseniz, kavanozlarınızı yağ lambasına dönüştürebilirsiniz. İhtiyacınız olan bir adet kavanoz, lamba yağı ve pamuklu fitil. İşte bu kadar basit!
kavanozdan yapılabilen hediyeler
Kavanozunuzun %60’ını dolduracak oranda lamba yağını kavanoz içerisine boşaltın. Ardından kavanoz kapağının üzerine bir adet delik açın. Bu delik fitilinizin geçebileceği kadar geniş olsa yeterlidir. Fitilinizi kavanoz kapağının içerisinden geçirin ve kavanozunuzu kapatın. Mason lambası yapımı ile evinize kavanozdan dekoratif mumlar yapmak işte bu kadar kolaydır. 

2. Kavanozdan Dikiş Seti Yapımı

kavanozdan yapılabilen hediyeler
Dikiş yapan bir anneniz varsa Anneler günü hediyesi olarak ona el yapımı armağan hazırlayabilirsiniz. 
kavanoz hediyeleri
fiyat
Kavanozdan dikiş seti yapımı oldukça basittir. Maksimum olarak 15 dakikada hediyenizi yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler:

• Makas
• Kurşun kalem
• Pamuk
• Kumaş
• Bir adet istediğiniz boyutta kavanoz
• Silikon tabancası ya da Japon yapıştırıcısı

kavanozdan yapılabilen hediyeler
Oldukça tatlı bir görünüme sahip olan bu hediyenin yapımına kumaş içerisini pamukla doldurarak başlıyoruz. Kumaşı doldurduktan sonra Japon yapıştırıcısı ya da silikon tabancası yardımıyla kavanoz kapağına hazırladığınız parçayı yapıştırın. Kuruyana ve sağlam bir şekilde yapışana kadar bekleyin. Kavanoz içerisini dikiş malzemeleriyle, pamuklu kısma ise iğneleri batırarak kavanozdan dikiş seti yapımı hediyenizi tamamlayın.

3. Kavanozdan Saksı Yapımı

kavanozdan yapılabilen hediyeler
Bu hediye tamamen hayal gücünüze bağlıdır. Cam kavanozlarınızı cam boyası ya da sprey boya yardımıyla boyayarak hediyelerinizi güzelleştirebilirsiniz. Ne kadar saksı yapmak istiyorsanız o kadar kavanoza ihtiyacınız var. Diğer malzemeler ise saksı içerisine koyacağınız gübre, çiçek ya da bitkiden oluşuyor. Kavanozlarınızı toprak ve gübreyle doldurun. İçerisine tohumunuzu, çiçeğinizi ya da bitkinizi ekin. İşte bu kadar basit!

4. İplikleri Ayırmak İçin İplik Kavanozu

kavanozdan yapılabilen hediyeler
Örgü örmekten keyif alan bir anneniz varsa ona Anneler Günü veya doğum günü için bu hediyeyi verebilirsiniz. Kavanozlarınızın boyutu orta boyut olmalıdır. İpliklerin içerisine sığacak kadar büyük bir kavanoz olması yeterlidir. Hediyenizin yapımı ise oldukça kolaydır. 
kavanozdan yapılabilen hediyeler
Kavanoz kapağına bir adet delik açtıktan sonra ipliğinizin ucunu bu delikten geçirin. Ardından ipliğinizi kavanoz içerisine koyun ve kavanozunuzun kapağını kapatın. Dilerseniz kavanozunuzun dışını hayal gücünüzün yardımıyla süsleyebilirsiniz.

5. Kavanozdan Sıvı Sabunluk Yapımı

kavanozdan yapılabilen hediyeler
Ev dekorasyonu için kavanozlarınızı kullanmayı düşünmediyseniz, bu el yapımı dekoratif sıvı sabunluk fikrinden sonra düşünmeye başlayacaksınız. İhtiyacınız olan malzemeler kavanoz, kavanoz üzerine delik açmak için maket bıçağı, sıvı sabun sıkma pompası, silikon yapıştırıcı ve sıvı sabun olacaktır. Eğer kavanozunuzu süslemek isterseniz süsleme eşyaları da kullanabilirsiniz. Bu tamamen hayal gücünüze bağlıdır. Daha önceden bitmiş olan sıvı sabununuzun pompa kısmını atmayın. Bu kısmın boyutu kadar kavanoz kapağında delik açın ve pompayı silikon yapıştırıcı yardımıyla yapıştırın. Kavanoz içerisine sıvı sabununuzu koyun ve kavanoz kapağını kapatın. Sıvı sabununuz hazır! 
kavanozdan yapılabilen hediyeler
Dilerseniz cam kavanozlarınızı cam boyası yardımıyla boyayabilirsiniz. Birçok kişi kavanoz boyaması için sprey boyası kullanmaktadır. Dilerseniz sizler de bir adet sprey boya satın alarak sıvı sabun kavanozunuzu güzelleştirebilir ve süsleyebilirsiniz. 

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski