Hasır İpten Dekoratif Tabak Nasıl Yapılır

Evinizi güzelleştirmek ve el yapımı dekoratif süsler hazırlamak için siz de el becerinize güvenin! Fikirler bizden uygulaması sizden olsun. Bu makalemizde sizler için eviniz için hasır ipten dekoratif tabak yapılışından söz edeceğiz. Dekoratif tabağı yapmak epeyce keyifli olan diy projelerinden bir tanesi. El emeği dekoratif tabak için az bir malzeme lazım ve dekorasyonunuza fantastik bir hava katacak. Hasır ipten yapılan birçok proje var. Şöyle ki hasır ipten çanta yapılışı hasır ipten amerikan servis hazır ipten şapka yapılışı. İlerleyen günlerdeki yazılarımızda bunlarında yapılışına dair bilgi paylaşımlarda da bulunacağım. Umarım beğenirsiniz. İşte huzurlarınızda hasır ipten tabak yapılışı. Hasır ipten dekoratif tabak nasıl yapılabilir?

Bu Proje İçin Gerekecek Malzemeler


** Hasır ip 
** Yapıştırıcı. 
** Streç film. 
** Her zaman olduğu gibi makas
** Ve Tabi ki kase. 

Değerlendireceğiniz kasenin çevresini streç film ile boşluk olmayacak biçimde dolandıralım. Başka bir karıştırma kabının içine yapıştırıcıyı boşaltalım. Hasır iplikleri yaklaşık 110 cm uzunluğunda 12 adet ip keselim.
İpleri muntazam bir rulo olacaktır biçimde parmaklarımızın çevresinde dolandıralım. Hasır ipleri tutkalın içerisine yerleştirelim.
Miktar az gelirse yapıştırıcı ilave edebiliriz. İplerin her tarafı yapıştırıcı olacaktır biçimde dolaştırmadan karıştırın. An itibariyle hazırlamış olduğumuz tutkallı ipleri streçlediğimiz kase çevresinde gelişi güzel sarın.
Hazırlamış olduğumuz iplerin 8-9 tanesini kullandığımızda kase iyi görünmelidir. Geri kalan ipleri de kasenin etrafına sarmayı sürdürelim. An itibariyle hazırlamış olduğumuz kaseyi biraz sağlamlaştıralım.

Parmağımızla ipliklerin bitiş kısımlarına ve lüzum hissettiğiniz yerlere ekstradan yapıştırıcı sürelim. Hazırlamış olduğumuz kaseyi gölgede ya da oda ısısında kuruması için bekletelim. 
Kaseye parmak uçlarınızla ve avuç içlerinizle yavaşça bastırıp kurumaya başladığını anlayabilirsiniz. 1 gece kurumaya bırakırsanız yapıştırıcı daha iyi kuruyup sertleşecektir. 
İyice kuruduğundan emin olduktan sonra kase üzerinden çıkartabiliriz. Makas ya da tırnaklarınızla ipler çevresinde kalan fazla tutkalları çıkartabilirsiniz. 
Bu çalışma biraz vakit alıcı fakat neticesi gördüğünüzde sarf ettiğiniz emeğe değer. Nihayet bitti. Eviniz için her şeyi ile el emeğiniz olan harikulade güzel dekoratif kase yaptınız. 
Meyve ceviz içine fazla yükleme yapmadan doldurabilirsiniz.


Tebrikler... İşte bu kadar.

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski