Hasır İpten Sepet Nasıl Yapılır

Hasır İpten Sepet Yapımı
Hasır ipten yapılabilen el yapımı hediyeler ve DIY projeleri gördükçe sahiden de çok şaşırıyorum. Zira hasır ip söz konusu olunca çok güzel ve zevkli çalışmalar ortaya çıkartılabiliyor. Bu makalemde sizler için hasır ipten sepet hazırlanması ile alakalı güzel bir çalışmayı yabancı bir siteden derleyerek huzurlarınıza taşımaya çalıştım. Yine hasır ipten yapılan çalışmalar olarak sizler için devam eden zamanlarda hasır ipten mumluk hazırlanması ve hasır ipten çanta hazırlanması ile alakalı anlatımlı resimleri de paylaşacağım.
Hasır İpten Sepet Yapımı
Fakat bu yazımda sizlere tanıtmaya çalıştığım proje hasır ip kullanılarak yapılan sepet ya da kase hazırlanışı projesidir. En başta hasır ip ve tutkalı elde ettikten sonra yapmanız gerekenler var. Kalıp olarak bir tabak ya da daha büyük bir kase değerlendirebilirsiniz. Hasır ipten şapka hazırlanması içerisinde aynı çalışmayı çeşitlendirebilirsiniz. En başta hasır ipi tutkal ile iyice birleştirmelisiniz. Donmadan önce kalıp olarak kullandığınız tabak ya da kasenin üstüne hasır ipi doladıktan sonra form somut olarak çıkmaya başlayacaktır. 
Hasır İpten Sepet Yapımı
Ardından bir zaman sonra donmaya başladığını anlayınca altından kalıbı yavaşça almayı düşünebilirsiniz. Sonrasında donmasını beklemeniz gerekiyor. Bu çalışmayı daha mini bir minyatür kalıp kullanarak hasır ipten mumluk olarak da dönüştürebilirsiniz. Aynı çalışmayı değişik ip seçenekleri ile yapabilmek de söz konusu. Ancak hasır ip ile yapıldığında somut olarak şahane bir sepet ya da kase çıkmaktadır. 
Hasır İpten Sepet Yapımı
Bu çalışmayı yaptıktan sonra içine yapay çiçek ya da süs objeleri koyarak şahane bir proje somut olarak çıkartmış olursunuz. Hem evinize şıklık katar. Hem de hasır ipten başka neler hazırlayabileceğiniz ile alakalı fikirleriniz gelişir. 
Hasır İpten Sepet Yapımı
İleri ki yazılarımda sizler için hasır ipten avize hazırlanması ve hasır ipten abajur hazırlanması ile alakalı çalışmaların da resimli anlatımlarını paylaşacağım. Daha evvel sitemizde sizler için hasır ipten çanta yapımını paylaşmıştım. Sitemizdeki DIY hediye projeleri kategorisini göz atarak başka çalışmalara ulaşabilirsiniz.
Hasır İpten Sepet Yapımı

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski