El Yapımı Yılbaşı Ağacı

el yapımı mini yılbaşı çam ağacı
Minyatür ölçülerde dekoratif bir yılbaşı çam ağacı nasıl yapılır? Bu yazımızda sizlere yeni yılda masanınızı süsleyebileceğiniz ve görüntüsüyle evinizi yılbaşı havasına sokacak kolay şekilde yapabileceğiniz mini çam ağacı yapımını anlatacağız. Yılbaşının gelmesi ile hediye telaşını yaşayan birçok kişi, sevdiklerini el yapımı hediye fikirleriyle mutlu etmeyi planlıyor. Eğer sizlerde halen daha manevi değeri oldukça yüksek olan el yapımı hediyelerden hangisini yapacağınıza karar veremediyseniz, bu hediye tam size göre olacaktır! Yapımı oldukça kolay ve basit olan el yapımı yılbaşı ağacı hediyesi ile annelerinize yılın en güzel hediyesini verebilirsiniz. Üstelik önceden hazırlık gerektirmeyen ve malzemelerini kolayca bulabileceğiniz bu hediyeyi yapmanız 15 dakikadan az bir zamanınızı alacaktır. Gerek malzemelerinin bulunma kolaylığı, gerekse de yapıldıktan sonra hiç de kolay yapılmış bir hediye izlenimi vermemesi ile gönülleri fetheden bir hediye olacaktır. Yılbaşına özel anılarınız olsun, sevdikleriniz mutlu olsun ve bu güzel yılbaşında manevi değerleri bir kez daha hatırlamak istiyorsanız, haydi gelin hediye için gerekli olan malzemelere bakalım.

Gerekli Olan Malzemeler:


• 20-30 adet büyük, küçük ve orta boyda kozalak
• 2 metre uzunluğunda tel
• Büyükçe sünger
• Makas
• Silikon tabancası
• Telleri kesmek için keski

1. Adım: Köpükten Ağacın Tasarlanması

el yapımı mini yılbaşı çam ağacı
Televizyon ve beyaz eşyalarınızın evlerinize taşınmasından kalan köpükler, bu hediye yapımında oldukça işinize yarayacaktır. Eğer ki elinizde bir köpük yoksa bir nalbur dükkanından yılbaşı ağacınızı yapmak için köpük bulabilirsiniz. Annelere yılbaşı hediyesi olarak yapacağımız bu hediyenin ilk adımı olan köpükten ağaç şekli oluşturmak için makastan yardım alacağız. Köpüğümüzü, trafik hunisi şeklinde kesmemiz gerekiyor. Dilerseniz köpüklerinizi dikdörtgen biçiminde kesebilir ve daha sonra huni şeklini verebilirsiniz. Huni şeklini verdikten sonra silikon tabancayla huninizi monte edebilirsiniz. Dilerseniz de direkt olarak köpükten huni şeklinizi çıkartabilirsiniz. Eğer köpüğünüz yeterince kalın değilse dikdörtgen şeklinde kesip bir huni elde etmek sizler için daha iyi olacaktır. 

2. Adım: Kozalakların Teller ile Birleştirilmesi

el yapımı mini yılbaşı çam ağacı,
Köpükten elde etmiş olduğumuz hunimizi ağaca nasıl dönüştüreceğimizi merak ediyorsanız, hemen ikinci aşamaya geçelim. Bu aşamada dışarıdan da toplayabileceğiniz veya ev eşyaları satan mağaza ve dükkanlarda bulabileceğiniz kozalaklarımıza telleri monte ediyoruz. Bunun için öncelikle 2 metre uzunluğunda bir tele ihtiyacımız var. Her teli işaret parmağınızın uzunluğu kadar keski yardımı ile kesin. Dilerseniz tellerinizi köpükten elde etmiş olduğunuz huninizin rengine sprey boya yardımı ile boyayabilirsiniz. Bu sayede telleriniz huniniz ile bir görünecek ve göze daha çok hitap edecektir. El yapımı yılbaşı ağacı hediyesi yaparken en önemli aşama bu aşama olacaktır. Tellerinizin kozalaklara tam anlamıyla montelenmesi oldukça önemlidir. Bunun için önce kozalaklarınızın altına silikon tabancası ile bir taban oluşturmalısınız. Oluşturduğunuz taban kuruduktan sonra tellerinizi bu tabanın içerisine sokarak kozalaklarınızı hazırlayabilirsiniz. Kozalaklarınızı hazırladıktan sonra sıradaki işlem, teller ile hazır hale gelen kozalaklarınızı köpükten huniye yerleştirmek olacaktır.

3. Adım: Kozalakların Köpükten Huniye Yerleştirilmesi

mini yılbaşı çam ağacı
Tel ile birleştirdiğiniz kozalaklarınız hazır ise son aşamamıza geçebiliriz. Farklı boyutlarda kozalaklara sahip olmak sizler için daha iyi olacaktır. Farklı boyutlardaki kozalakları rastgele köpük üzerine yerleştirerek görüntü açısından daha doğal ve daha şık bir yılbaşı ağacı elde edebilirsiniz. El yapımı hediye fikirleri içerisinde yer alan bu hediye ile annelerinizi fazlasıyla mutlu edebilirsiniz. El emeği ile yapılan her hediye diğer hediyelere nazaran daha özel ve güzeldir. Bu nedenle bu hediyeyi yaparken zevk alacak ve dilerseniz oda süsü olarak da kendiniz için yapabileceksiniz. 

Köpükten huninin her tarafı kaplanana dek tel ile birleşmiş olan kozalakları köpüğün içerisine doğru batırmanız gerekmektedir. Bunun için huninizin en alt tarafından kozalaklarınızı yerleştirmeye başlayın. En alt tabakaya en büyük kozalaklarınızı koyun ve yukarıya doğru çıktıkça kozalaklarınızın boyutunun küçülmesini sağlayın. Bu sayede daha güzel bir görüntü elde edeceksiniz.

4. Adım: Yılbaşı Ağacını Süsleme

çam ağacı nasıl yapılır
Bu aşama tamamen sizlerin hayal gücüne kalmıştır. Dilerseniz kozalaklarınızı yerleştirdikten sonra süsleme yapmayabilirsiniz. Lakin daha süslü ve şık bir hediye vermek istiyorsanız ağacınızı kırtasiyelerden satın alabileceğiniz simler, sprey boyalar, kurdeleler ile süsleyebilirsiniz. Özellikle altın ve gümüş rengi olan simler ve sprey boyalar bu hediye için oldukça uygun olacaktır. Yine dilerseniz ağacınızı, altın ve gümüş rengi sprey boya ile boyadığınız bir mukavva üzerine yerleştirebilir ve bu mukavvanın çevresini çeşitli aksesuarlar ile süsleyebilirsiniz. 

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski