Sevgiliye El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri

el yapımı yılbaşı hediyeleri sevgiliye
Sevgiliye en güzel yeni yıl hediye seçenekleri (Foto çerçeveler) Bu kez yeni bir yıla girmenin heyecanı bir başka değil mi? Geride bırakacağımız 2017 yılı size en güzel, en eşsiz sevgiyi yaşattı ise o halde yeni bir yıla da bu duyguların devam etmesi temennisi ile giriyorsunuz öyle değil mi? Peki koca bir yılı bitirirken ona ne gibi sürprizler hazırladınız? O halde bizler sizlere sevgiliye yeni yıl sürprizi hakkında birkaç ipucu verelim ister misiniz? Elleriniz ile hazırlayacağınız buram buram emek kokan en güzel en etkileyici yeni yıl hediyelerine bir göz atalım. Unutmayın ki her zaman en değerli hediyeler kendinizin sevgi ve aşk ile yaptığı el işi hediyeler olacaktır.

Hulahop ile Foto Çemberi Yapımı

el yapımı yılbaşı hediyeleri
Tüm yıl güzel ve özel anılarınız oldu öyle değil mi? O halde gelin bunu daha da unutulmaz kılalım ne dersiniz? Yapacağınız şey aslında çok basit. 

Malzemeler

  • Hulahop
  • Fotoğraf baskıları
  • Kurdele
  • Yapay çiçek
  • Yapıştırıcı

Yapılışı:

Bu güzel el yapımı sevgili hediyesi için evde kullanmadığınız bir Hulahop varsa değerlendirebilirsiniz. Eğer yoksa da üzülmeyin birçok kırtasiyede çok uygun fiyata satın alabilirsiniz. Seçeceğiniz renk size kalmış ama kırmızı renk ile aşkı çağrıştırırken beyaz renk seçerek de masumiyeti daha çok ön plana koyabilirsiniz.
el yapımı yılbaşı hediyeleri
Kurdele seçimlerinizi ise mümkün ise beyaz ve sade olarak yapınız. Kasnağı örnekte görüldüğü gibi öncelikle kurdeleleri uzun olarak kesip bir uçtan bir uca yapıştırınız. İki kat yaparak çok daha sağlam olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer el marifetiniz var ise dikkatli bir şekilde iki kat yaparak uç kısımları dikebilirsiniz. Bu sayede daha sağlam bir kurdele geçirme şekli ortaya çıkacaktır.

Yıl içinde beraber olduğunuz en güzel fotolarınızın baskını yaptırarak bir kenara toplayın. Sonrasında ise ortalama 5 cm bırakarak fotoğrafları yapıştırıcı ile kurdele üzerine yapıştırın. Önden bir çalışma yaparak elinizde ki fotoğraf kadar deneme yaparak yapıştırma aşamasına sonra geçebilirsiniz. 

Fotoğrafları yapıştırma işlemi bitince de bu kez her iki yanına bir yapay çiçek buketi alıp yapıştırarak daha hoş bir görselin ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz. Hem maliyeti oldukça düşük hem oldukça farklı hem de el emeğinizden oluşacak olan bu resim çerçeveniz erkek arkadaşınızı çok sevindiriyor olacak. Erkekler özellikle böyle farklı fikirlere her zaman hayran kalırlar. Dilerseniz bu hediyeyi yanında ufak bir mektup ile de verebilirsiniz. Duygularınızı en samimi halleriniz ile okuduktan sonra Hulahoptan çerçeve yapmanız onun çok hoşuna gidiyor olacak bizce. Hem sizlerde bu hediyeyi yaparken çok eğlenecek hem de ona güzel ve kalıcı bir hediye vermenin mutluluğunu yaşıyor olacaksınız. bizce bu kez unutulmayacak bir hediye olacağı kesin. Biraz emek, biraz aşk, biraz da zaman ile ortaya harika bir sevgiliye hediye çıkıyor olacak.


KALBİNİZİ KALP PANO İLE ANLATIN

el yapımı yılbaşı hediyeleri
İşte size erkeğe verilebilecek bir hediye alternatifi daha. Bu yazımızda galiba yeni yıla en çok yakışacak temayı anılarınız olarak belirdik. Bu sebeple de anılarınızı yani fotoğraflarınızı ona en güzel şekilde sunabileceğiniz temalar ile çıkmak istedik karşınıza. Hululop fikrine pek ısınması iseniz ve çok daha kolay bir el emeği hediye arıyorum diyorsanız o halde kalp panosuna kalp şeklinden oluşan bir albüme ne dersiniz?

Malzemeler

  • Ahşap kalp panosu
  • Anılarınızdan oluşan fotoğraflar
  • Yapıştırıcı

Yapılışı:

Ahşap kalp panosunu bulmanız biraz zor gibi görünebilir ama aslıda birçok hediyelik toptancı dükkânlarında bulabilirsiniz. İstanbul’da yaşıyorsanız Eminönü bunun için biçilmiş kaftan. Ortalama 30 lira ile 50 lira arasında değişen bu kalp panoların üzerini süslemeniz çok daha kolay olacak. Bu el emeği hediye de sevgiliye etkileyici yılbaşı sürprizleri arasında yer almayı bizce hak ediyor.
el yapımı yılbaşı hediyeleri
Alacağınız ahşap kalp panonun üzerine resimlerinizi yine kalp şeklini alacak şekilde koyunuz ve yapıştırmaya başlayınız. Fotoğrafların çok üst üste gelmemesine dikkat etmeniz iyi olacaktır. Ortalama gerekecek fotoğraf sayısı 30 adet civarında olacaktır. Bu sebeple ahşap panonuzu bu ölçülerde almaya gayret ediniz. Biraz büyük durması hediyenizin daha şaşalı durmasını sağlıyor olacaktır. Yine fotoğraflarınızı seçerken yıl içinde yaşamış olduğunuz anılara dikkat edin deriz. Verirken ona güzel birkaç söz ile hediyenizi takdim ettiğinizde bizce 2017 yılı onun için daha anlamlı geçmiş olacak.


Anıları İsminiz ile canlandırın

el yapımı yılbaşı hediyeleri
Madem resimli panolardan başladık o halde devam edelim öyle değil mi? Sevgiliye yeni yıl sürpriz yapmak isteyenler bu kez bir de baş harflerini resimleri ile süsleyerek güzel bir yıl dileyebilir. Yine bitireceğiniz yıl içinde çektirdiğiniz fotoğrafların çıktısını alarak çalışmaya başlıyor olacaksınız.
el yapımı yılbaşı hediyeleri

Malzemeler:


Ortalama 30 adet kadar anılarınızdan oluşan fotoğraflar Bir matbaadan yaptıracağınız onun baş harfi şeklinde kesilmiş mukavva ya da satılan harf şeklinde ki köpükler de olabilir.

  • Yapıştırıcı
  • Etrafını süslemek için taşlar yada çiçekler 

Yapılışı:
el yapımı yılbaşı hediyeleri
Yine elinizde ki tüm resimleri g-harfin tamamı kapanıncaya kadar yapıştırmaya başlayınız. Etrafını ise küçük taşlar ile süsleyerek çok daha gösterişli durmasını sağlayabilirsiniz. Bu tasarıma özellikle siyah beyaz resimler çok daha fazla yakışıyor. Resimlerinizin renk fontları ile oynayarak dilerseniz siyah beyaz fotoğraflar elde edebilirsiniz.
el yapımı yılbaşı hediyeleri
Hediyeyi onun odasına girme imkanınız varsa yatağının üzerine koyarak sürpriz yapabilirsiniz.

Daha Sade ve Romantik Çerçeveler

el yapımı yılbaşı hediyeleri
Ben çok daha sade ama anlamı bir hediye vermek istiyorum diyorsanız o halde sevgiliye etkileyici yılbaşı sürprizlerine birazdan anlatacağımız etkinliği de yapabilirsiniz. Yine el emeği hediye olarak oldukça beğenilecek olan bu resim çerçevesi erkeklerin daha hoşuna gidecektir. Daha sade ve daha keskin hatları olan bu anı ile bizce en güzel yılbaşı sürprizini erkek arkadaşınıza vermiş olacaksınız. Özellikle bu hediyeyi direk vermek yerine, yeni yılı geçireceğiniz ortama ya da eve asarak onu şaşırtabilirsiniz. Kendisi fark ederse hediyeniz çok daha anlam kazanmış olur.

Malzemeler

Kullanılmayan bir resim çerçevesinin dış kısmı yeterli olacaktır. Eğer böyle bir imkan yoksa o halde ahşap satılan birçok yerde kolaylıkla bu kesimde bir çerçeve bulabilirsiniz. Bir mobilyacı da dilerseniz çok uygun fiyata sizlere bu formda bir çerçeve yapabilir.

  • Fotoğraflar
  • Mandallar
  • Kalın bir ip özellikle ahşap renginden olursa daha iyi olur
  • İnce çiviler

Yapılışı:
el yapımı yılbaşı hediyeleri
Öncelikle ipleri bağlamak için çerçeve boyutunuza göre eşit mesafeler bırakarak çivileri kenarlara çakınız ve sonrasında ipleri gerdirerek oluşturmaya başlayınız. Çıkartacağınız resimleri küçük minyatür süs mandalları ile tek tek iplerin üstüne asmaya başlayınız. Çerçeveniz eskitilmiş bir formda olursa çok daha güzel duracaktır. Bu sebeple alım yaparken biraz zorlanıyor olsanız da ortaya çıkan daha da sevindirecektir.

En güzel yılbaşı sürprizlerinin içinde yer alan bu anı çerçeveleri hem el emeğiniz olacak hem de onun belki de yıl içinde çektirdiği ve unuttuğu resimlerin bir araya gelmesi ile oldukça duygusal anlar yaşatıyor olacaktır.

DÜŞÜK MALİYETLİ BİR YENİ YIL HEDİYESİ 

el yapımı yılbaşı hediyeleri
Ben daha düşük bir maliyet ile yapılacak anı hazırlamak istiyorum diyebilirsiniz. Malum en az 30 tane fotoğraf baskısı almak sonrasında belirttiğimiz diğer malzemeleri almak öyle çok uygun fiyatlara yapılacak işler değil. Bu sebeple özellikle öğrencileri de düşündük ve daha makul fiyatlara yani daha ucuz yapılacak el emeği olan sevgiliye etkileyici yılbaşı sürprizlerine devam edelim dedik.

Malzemeler:

Sevgilinizin baş harfi olan bir mukavva kestirebilir ya da daha uygun olması açısından alıp kendiniz de kalıp çıkarıp kesebilirsiniz. Yine satılan köpüklerde buna alternatif olabilir. Biraz kalın durması daha hoş duruyor olacak.
el yapımı yılbaşı hediyeleri
Örneklere bakarak ne ile süslemek istediğinize karar verebilirsiniz. Dilerseniz renkli pullar, ya da ince kağıtlardan gelişigüzel toplar hazırlayarak veya renkli ipleri kullanabilirsiniz. Hangisi kolayınıza gelir ev hangisi sizin için daha uygun maliyetli olacaksa karar sizin olacak.

  • Yapıştırıcı
  • Kenarlarını ve uçlarını süslemek için yapay çiçekler (tercihe bağlı)

Yapılışı:

Oldukça kolay olan bu sevgiliye hediye alternatifini yaklaşık yarım saate yapabilirsiniz. Kestirmiş olduğunuz mukavva ya da ahşabın üzerine yapıştırıcı sürerek ne ile süslemek istiyorsanız en uçtan başlayarak devam edebilirsiniz.

Sürekli ellerinizin temiz olmasın ve fazla yapıştırıcı kullanmamaya özen gösteriniz ne kadar temiz bir el emeği verirseniz ortaya o kadar güzel sonuçlar çıkıyor olacak. Yaptıktan sonra bir gün bir kenarda kurumasına izin verin. Bu sebeple bir gün önceden değil birkaç gün önceden yapar hazır ederseniz daha iyi olur. Bu yeni yıl hediyesini hem kadınlar hem de erkekler beğenerek alıyor olacak diye düşünüyoruz. Odanın bir kenarında duracak hoş bir dekor olacak ama aynı zamanda buram buram aşk kokuyor olacak diye düşünüyoruz.


FARKLI BİR YENİ YIL ANISI DAHA

el yapımı yılbaşı hediyeleri
Ben mukavva bulamam, karton kestiremem ya da köpük almak ile uğraşamam diyorsanız o halde bir de bu askı ile yapılan anı panosuna bir göz atın deriz. Sevgiliye en güzel yeni yılbaşı sürprizi olarak bir askı kullanarak elde edeceğiniz bu el emeği işi de güzel olacak bizce.

Malzemeler

  • Bir adet dolabınızın en kalın askısı
  • Kurdele
  • Yapıştırıcı

Anılarınızdan oluşan fotoğraflarınız

el yapımı yılbaşı hediyeleri
Kadına verilecek ise çiçekler ile süsleme yapılabilir ama erkeğe verilecek ise papyon şeklinde kurdele süslemeleri ile askı renklenebilir.

Yapılışı:
el yapımı yılbaşı hediyeleri
Askınızı bir dolabın üstüne asın ve o şekilde daha rahat bir çalışma ortamı oluşturun. Kurdeleden istediğiniz uzunlukta kesim yaparak belli aralıklar ile fotoğraflarınızı yapıştırmaya başlayınız. Ortalama 5 adet alt alta foto yapıştırmanız yeterli olacaktır. Askının boyutuna göre 3 şerit ya da 4 şerit hazırlayabilirsiniz. Yani toplamda 15 adet fotoğrafınız yeterli olacak gibi duruyor.
el yapımı yılbaşı hediyeleri
Sonrasında bu hazırladığınız şeritleri askının alt kısmına bağlayarak hoş bir anı çerçevesi yapabilirsiniz. Çivi olan her yere rahatlıkla asılabilir ve hem farklı hem de orijinal hediye fikri ile de oldukça talep görür. Bizce bu hediyeyi sizden görüp sevgilisine yapacak birçok kişi olacak. Hem sevgiliye verilecek en güzel yeni yıl hediyesi olacak hem de odada dekor olarak sunulan ve oldukça anlamlı olan bir obje olarak görev görüyor olacak. Bazen çok büyük maddi değeri olan hediyeler bile karşıda ki insana duyguların yansıtılmasında yardımcı olmaz. Ama böylesine el emeği kokan ve marjinal sıra dışı hediyeler ile sevdiğinizi tam anlamı ile karşı tarafa geçirebilirsiniz. Bizce hediye demek parasal güçten daha çok manevi gücü olan bir hediye olacaktır. Bu sunduğumuz alternatif hediye seçimleri sadece yeni yıllar için geçerli değil elbette. Normal bir zamanda ya da farklı bir özel günde de verilerek oldukça güzel bir sinerji oluşturuyor olacak.
el yapımı yılbaşı hediyeleri

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski