El Yapımı Şık Tatlı Kase Sunumu

El Yapımı Şık Tatlı Kase Sunumu
Tatlı yapmak adeta bir sanat! Bu tatlıları sunmak ise tam bir sanat eseri! Bir tatlıyı ne kadar iyi yaparsanız yapın, o tatlının sunumu da oldukça önemli! Çünkü önce görsellik sonra iç güzellik gelir! Bunun içinde bayanların yardımına tatlı stantları yetişmekte! Birbirinden farklı modellerin bulunduğu tatlı stantları arasında kendi zevkinize hitap eden bir model bulamıyorsanız, hiç üzülmeyin! Çünkü bugünkü el yapımı hediye proje konumuz tam da sizlere göre! Renkli tatlı standı nasıl yapılır, sizlere en ayrıntılı ve resimli bir şekilde anlatacağız! Çok kısa sürede evinizde kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu tatlı standı, gören herkesin beğenisini kazanacak! Yapmaktan oldukça zevk duyacağınız renkli tatlı standı, tatlılarınıza ayrı bir görsel şölen yaşatacak! İki temel malzemeden oluşan renkli tatlı standını evdeki kullanılmayan kadeh ve tatlı tabaklarından yapabilirsiniz! Yani yeni bir ürün almanıza hiç gerek yok! Maliyet açısından da oldukça uygun olan renkli tatlı standı, tam anlamıyla harika bir proje! Basit, ucuz ve pratik! E daha ne olsun! Eminiz ki bu tatlı standını bir an önce yapmaya can atıyorsunuzdur! Öyleyse renkli tatlı standı nasıl yapılır bir an önce görelim! Önce malzemeler…

RENKLİ TATLI STANDI İÇİN MALZEMELER


• Kadeh ve tatlı tabakları
• Ev tipi silikon dolgu macunu (akvaryumlar için kullanılan tür)
• Buzlu cam sprey boya
• Renkli sprey boya
• Kâğıt folyo

RENKLİ TATLI STANDI YAPILIŞI

El Yapımı Şık Tatlı Kase Sunumu
Daha önce de dediğimiz gibi yeni bir bardak veya tabak almanıza asla gerek yok! Evinizde bulunan eski moda geniş tabana sahip şampanya bardakları veya martini bardakları bu proje için idealdir! Ancak karar tamamen size ait! Tatlı standı olarak neyi uygun görüyorsanız onu seçebilirsiniz! Şekil ne kadar büyük ve yüksekliği ne kadar fazla olursa o kadar iyi olur!
El Yapımı Şık Tatlı Kase Sunumu
Bardak ve tabakların üzerinde herhangi bir fiyat etiketi varsa çıkartın ve iyice temizleyin. Boyama işlemi için bir örtünün üzerine tabak ve bardakları koyun. Direk olarak cam için tasarlanmış sprey boya kullanabilirsiniz! Ancak bu tür boyaları bulmakta zorlanıyorsanız boyama işlemini iki aşamaya bölmek durumunda kalacaksınız! İlk olarak İstediğiniz herhangi bir renk sprey boyasını veya cam için tasarlanmamış olanları tabak ve bardaklar üzerine püskürtün! Camınızı buzlu sprey boya ile ilk boyama aşamasından geçirdikten sonra yaklaşık 10 dakika kurumasını bekleyin!
El Yapımı Şık Tatlı Kase Sunumu
Daha sonra tabaklarınızın her iki yanına ve kadehlerin hem üst hem de alt kısımda iyi bir kat verin. Daha sonra bu iki parçayı silikon ile birbirine yapıştırın! Aşağıdaki resimden nasıl yapılacağını daha iyi anlayabilirsiniz! Ardından, renkli sprey boyayı püskürtün! En iyi sonucu elde etmek istiyorsanız en az örtmek iki veya üç kat boya uygulayın! Bu iki tatlı standı için portakal ve ahududu rengi seçtik! Dilerseniz siz farklı renkler deneyebilirsiniz!
El Yapımı Şık Tatlı Kase Sunumu
Boya tamamen birkaç saat sonra kuruyacaktır! Kuruduktan sonra silikon dolgu macununun zamanı gelmiş demektir! Kenarın çevresine iyi bir yapışkan macun tabakası uygulayın. Silikonun fazla kalıntısını iki plaka arasında ve içinde bırakmaya özen gösterin! Silikon dolgu macununun tamamen yapışması yaklaşık 12 saat veya daha fazla sürmekte! Fakat yine de silikon paketin üzerindeki talimatları iyi okumanızda fayda var! Silikon dolgu macununuz tamamen kuruduktan sonra su ile yıkayıp, temizleyebilirsiniz!
El Yapımı Şık Tatlı Kase Sunumu
Tatlılarınızı tatlı standında sergilemek için kâğıt tabak, parşömen kağıdı veya diğer gıda için güvenir kağıtları kullandığınızdan emin olun! Çünkü her ne kadar boya kurumuş da olsa, gıda ile sprey boya asla doğrudan temas etmemeli! Ve bitti! Renkli tatlı standınız kullanıma hazır! İster kendiniz kullanabilir ister sevdiklerinize armağan edebilirsiniz! Her kim kullanırsa kullansın, tüm tatlılar bu stantlar ile ayrı bir lezzetli duracak! Artık sofralarınız çok daha şık! Cıvıl cıvıl renkleri ile sofralar adeta görsel bir şölene dönüşecek! Soran herkese “ben yaptım” diye gururla anlatabileceğiniz mükemmel bir tatlı standı! 
El Yapımı Şık Tatlı Kase Sunumu
Ayrıca sprey boya ve cam eşyaları maliyeti de dâhil olmak üzere toplam 30 TL’yi geçmeyecek harika bir DIY projesi! E daha ne olsun! 
El Yapımı Şık Tatlı Kase Sunumu
Güle güle kullanın! Ellerinize sağlık!

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski