Makyaj Fırçası Nasıl Yapılır

Makyaj Fırçası Nasıl Yapılır
Marbleized olarak bilinen mermer tarzı modeller son zamanlarda oldukça popüler! Dalgalı ve dağınık tarzı yansıtan mermer modeli, her bayanın ilgisini çekiyor! Özellikle makyaj malzemelerine mermer modelinin oldukça yakıştığı tartışılmaz! Dışarıda bu modellerde makyaj fırçaları bulabilmek ise pek kolay değil ya da kolay olsa bile bütçenize uygun gelmeyebilir. Bu yüzden sizlere hem çok az bütçeli hem de el yapımı makyaj fırçası yapımını anlatacağım. Her bayanın evinde üç beş oje mutlaka vardır. Bu ojeleri değerlendirmenin tam zamanı! Her evde bulunabilecek birkaç malzeme ile sıradan fırçalarınızı yeni modaya uydurabilmeniz mümkün! Düz renklerden sıkılanlar için mermer modeli kurtarıcı nitelikte olacak. Mermer makyaj fırçaları nasıl yapılır, gelin hep birlikte görelim!


MERMER MAKYAJ FIRÇA İÇİN MALZEMELER


• Makyaj Fırçaları
• Oje (İstenilen renk veya renklerde)
• Sıcak Su
• Cam Kavanoz

Mermer Makyaj Fırçası Nasıl Yapılır
Gelelim rengarenk makyaj fırçaları yapılışına! Evde mermer makyaj yapmak gözünüzü asla korkutmasın! Bu iş ustalık da gerektirmiyor! Gerekli talimatlara uyarak cıvıl cıvıl fırçalar elde edebilirsiniz. Yapmanız gereken ilk şey ılık su ile cam kavanozu doldurun. Bildiğiniz üzere makyaj fırçaları uzun olduğu için uzunca bir cam kavanoz kullanmanız faydalı olacaktır. Fırça uzunluğunu baz olarak daldırma için yeterli yer olduğundan emin olduğunuz uzun cam kavanoz kullanın. Tabii ki fırçanın kıl kısmı suya değmemesi gerekiyor!
Makyaj Fırçası Nasıl Yapılır
Sıra geldi ikinci adıma. Bu adım için bir renk veya birden fazla renk oje kullanabilirsiniz. Su ile dolu olan cam kavanoza istediğiniz kadar oje damlalarını ekleyin ve kavanozu hafifçe döndürün. Makyaj fırçasını suya daldırdığınız anda renklerin birleşmemesi için fırçayı yavaş bir şekilde suyun içinde döndürün. Bu işlemden eminim ki zevk alacaksınız.  Bu arada fırçanın kıllı kısmının suya batmamasına dikkat edin. Bütün makyaj fırçaları için işlemleri hızlı yapabilirsiniz. Fırçaları daldırdıktan sonra çıkartın ve kuruması için biraz bekleyin. Kuruma işlemi bittikten sonra rengarenk mermer makyaj fırçalarınız hazır hale gelecektir! Artık makyaj yapmak sizin için daha eğlenceli olacak! 
Makyaj Fırçası Nasıl Yapılır
Eğer işleminizi çok çabuk yapmazsanız diğer fırçalar için su dolu ojeyi donuk bir şekilde bulabilirsiniz. Ve bu da diğer fırçalar için yeniden su ile dolu oje yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu yüzden tırnak cilasının hemen kurumaması için damlalarınızı büyük şekilde damlatmak da faydalı olacaktır. En iyi sonucu alabilmek için payet veya başka düz nesnelerde bunu test edebilirsiniz! Fakat bu önerileri sadece sizin en iyi sonucu alabilmeniz için söylüyorum. Yoksa o kadar zor bir işlem değil, endişelenmeyin. Evde küçük kardeşinizle bile eğlenceli bir aktivite olarak mermer fırçalar yapabilirsiniz! Artık sıkıcı, sade ve herkeste bulunabilecek sıradan makyaj fırçalarına elveda! Mermer makyaj fırçalarına merhaba! 

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski