Şişeden Lamba Nasıl Yapılır?

şişe lamba

Dekoratif eşyalar üretmek ve bu konuda el becerilerinizi geliştirerek yeni hobiler edinmeniz mümkündür. Farklı malzemelerden üretmek için çaba sarf ettiğiniz bu eşyalar sizin için yararlı olabilir. Çünkü bu eşyalar yalnızca dekoratif amaçlı değil kullanım açısından da sizin işinize yarayacaktır. Bu yüzden onları ortaya koyarken dikkatli olmanız gerekir. Kendi el becerilerinizi geliştirmek ve sahip olduğunuz yaratıcı fikirleri ortaya koymak yeni ürünler tasarlamakla mümkün olacaktır. Pek çok kişi kendini oyalamak ve yeni hobiler elde etmek açısından farklı uğraşlarla zaman geçirmektedir. Bunlar arasında boyama ve dikiş dikme en çok tercih edilen uğraşlar arasında yer almaktadır. Zamanla farklı malzemeler kullanarak ortaya değişik tasarımlar çıkarma fikri de çok sık tercih edilmeye başlanmıştır. Bu da kişilerin daha çok çalışa meydana getirmesine ve bunlardan yararlanmasına olanak sağlamıştır.

Şişeden Lamba Yapımı

Ortaya çıkardığınız ürünlerin niteliğine bağlı olarak onları evlerde, ofislerde, iş yerlerinde kullanmanız mümkün olacaktır. Bu yüzden yapmak istediğiniz işlere yalnızca bir uğraş alanı olarak değil gerekli olan bir iş olarak bakmanız daha iyidir. Bu sayede hem onlardan faydalanma imkanınız artmış olur hem de farklı malzemelerin işe yaradığına şahit olursunuz. Evdeki kullanılmayan ya da eski malzemeleri değerlendirmek bu konuda çok büyük bir öneme sahiptir. Çünkü bu malzemeler değerlendirildiğinde ortaya farklı bir durum ortaya çıkacaktır. Artık işe yaramaz olarak görülen bu malzemeler aslında farklı alanlarda birçok fayda sağlayabilmektedir. Bu yüzden hangi malzemeden ne şekilde faydalanabileceğiniz konusunda iyi bir analiz gerçekleştirmelisiniz. Bu sayede hem onları boş yere çöpe atmamış olursunuz hem de yeni malzemelere para vermeyerek mali açıdan kar sağlarsınız.

Lamba tasarlamak için neler gerekir?

Boncuk dizme, takı yapma, dolap tasarlama, tablolar oluşturma, sehpa tasarlama gibi pek çok işlem oldukça sık tercih edilmektedir. Özellikle insanlar ev dekorasyonu konusunda kendisini çok fazla geliştirmiş ve bu konuda yeni fikirlere açık bir hale gelmiştir. Bu da evde yeni alanlar yaratma ya da yeni eşyalar üretme konusunda kişilere kolaylık sağlamıştır. Lamba tasarlama konusu da son dönemlerde çok fazla denenmiş olup kişilerin evleri için yeni lambalar yaratmasına fırsat vermiştir. Evde kullanılmaya ya da atılacak olan şişelerden faydalanarak lamba meydana getirme çok zor bir işlem değildir. Bunu yapmak için belli başlı matkap, şişe, led, yapışkan temizleyici gibi malzemelere gerek vardır. Bu yüzden kolay bir işlemdir ve pek çok kişi bunu rahatlıkla yapabilir. 

Şişeden Lamba Yapımı

Şişenin dibine yakın bir noktayı belirleyerek kablonun geçebileceği kalınlıkta matkapla bir delik açın. Bu delme işlemleri için cam delme uçlu matkaplar kullanın bunu ise hırdavatçılardan satın alabilirsiniz.

Şişeden Lamba Yapımı

Kabloyu delinen ve törpülenen uçtan geçirin ucunu ise şişenin ağız kısmından çıkarın.

Şişeden Lamba Yapımı

Kablonun uçlarını keserek duyun altından bağlayın. Bağlantı noktalarını kapatmak için kablo bandı kullanın.

Şişeden Lamba Yapımı

Duy yerini iyice taktığınıza emin olduktan sonra ampulü takın. 

Şişeden Lamba Yapımı

Daha sonra abajuru takın.

Şişeden Lamba Yapımı

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski